backtotop
Nieuws

Gepubliceerd op 18/11/2020

mdp_orateurs_10_wats_nl

Stress beheersen en weer opveren in onzekere tijden

Omgaan met het risico op blootstelling aan het virus, ontoereikende kennis over de besmettingsmogelijkheden, de onophoudelijke media-aandacht, het gebrek aan sociale contacten, de onzekerheid op professioneel vlak… De COVID-19-pandemie gaat gepaard met een hele reeks factoren die ongetwijfeld een ernstige invloed hebben op onze mentale gezondheid. Uit een gezamenlijk onderzoek dat tijdens de eerste lockdown gevoerd werd door de Universiteit van Antwerpen en de UCLouvain blijkt trouwens dat de helft van de respondenten in maart en april van dit jaar te kampen hadden met een gevoel van ‘psychologische malaise’. Eventjes ter vergelijking: de gezondheidsenquête die Sciensano om de vijf jaar uitvoert onder de Belgen geeft aan dat doorgaans ongeveer een vijfde van de Belgische bevolking last heeft van ‘psychologische malaise’. Daaruit blijkt dus duidelijk dat de huidige periode een potentiële bron van stress is… Maar wat is stress eigenlijk? En welke middelen kunnen we inzetten om er dagelijks beter mee te leren omgaan? Op die vragen zoekt professionele coach Isabelle Wats antwoorden tijdens het Virtuele MediPedia-Salon op zaterdag 21 november om 12u.

Stress begrijpen en er beter mee omgaan

Tijdens deze interactieve, stimulerende webinar presenteert Isabelle Wats een nieuwe manier om stress en de fysiologische en psychologische impact ervan te begrijpen.

Door middel van dat inzicht krijgen de deelnemers middelen aangereikt om zich niet te laten overweldigen door stresserende gedachten, om hun leven aan te passen aan hun waarden en om in deze complexe periode zichzelf heruit te vinden. Daarnaast is er ook aandacht voor vragen rond zelfcoaching om de deelnemers te leren hoe ze de juiste beslissingen moeten nemen.

Over de spreekster: wie is Isabelle Wats?

Sinds ruim vijftien jaar is Isabelle Wats actief als professionele coach – ze ligt aan de basis van CREACOACH, een erkende school voor evolutieve coaching.

Van opleiding is ze bioloog; in het begin van haar carrière werkte ze dan ook in de farmaceutische en medische sector. Door haar passie voor het zich ontwikkelend menselijk potentieel volgde ze later opleidingen in coaching, transactionele analyse en energiepsychologie om zo mensen te leren harmonie te vinden in zichzelf. Ze schreef eveneens het boek ‘Que veux-tu vraiment?’ (Wat wil je echt?), een initiatieparcours dat vragen stelt over wie we echt willen worden.

PRAKTISCHE REGELING

Het Virtuele MediPedia-Salon is helemaal gratis en wordt aangeboden online op twee zaterdagen, nl. 14 en 21november. Alle lezingen worden opgenomen en zijn beschikbaar op het platform gedurende drie maanden na het event. Hebt u nood aan meer informatie of wilt u zich inschrijven of deelnemen aan dit uitzonderlijke event? Surf dan naar https://medipediafair.be/nl/