backtotop
Nieuws

Gepubliceerd op 02/11/2020

Dé virtuele Gezondheidsbeurs van MediPedia

Dé virtuele Gezondheidsbeurs van MediPedia

In deze tijden is het meer dan ooit belangrijk om nieuwe middelen te ontdekken om voor jezelf en je naasten te zorgen. Maar hoe kan je je informeren nu verplaatsingen en contacten beperkt zijn? Virtueel! Daarom organiseert MediPedia, de eerste online Belgische ziekte-encyclopedie de eerste virtuele Gezondheidsbeurs voor het grote publiek.

Om deel te nemen volstaat het om u in te schrijven op http://medipediafair.be via uw gebruikelijke browser. Zo kunt u een persoonlijke avatar aanmaken, een beetje zoals in De Sims Games, en het virtueel congrescentrum bezoeken. U kunt er ook met andere deelnemers praten en informatie inzamelen op de verschillende stands, op een perfect veilige manier.

De aanwezigheid van patiëntenverenigingen van de meest voorkomende chronische aandoeningen biedt deelnemers ook de kans om de nodige informatie te vinden om beter te kunnen leren leven met hun ziekte en om in contact te komen met lotgenoten.

Op deze eerste virtuele MediPedia beurs kunnen u en uw patiënten deelnemen aan conferenties van experts die ingaan op tal van gezondheidstopics.

Op het programma op 14 november:

 • 9.15 Onthaal
 • 9.30 uur: “Mindfulness-meditatie, leren en oefenen”, door dr. Jacques Splaingaire, docent MBSR/MBCT in het Hôpital Vincent Van Gogh de Charleroi.
 • 10.00 uur: “Ouderlijke burn-out – hoe vermijd je het en kom je eruit?”, door Isabelle Roskam, doctor in de Psychologie en professor aan de Université de Louvain (UCLouvain).
 • 11 uur: “Fytotherapie en aromatherapie en hun toepassingen”, door dr. Adam Feyaerts, onderzoeker aan de KU Leuven.
 • 12 uur “Start to move: (opnieuw) bewegen”, door Diederik Joukes, Master in de lichamelijke opleiding, Health Expert bij Springbok Coaching.

Op 21 november:

 • 9.15 uur: Onthaal
 • 9.30 uur: “Autohypnose een nuttige tool bij de behandeling van chronische ziekten”, door dr. Eric Mairlot, neuropsychiater et hypnotherapeut.
 • 10.00 uur: “Psoriasis en sport”, door prof. Farida Benhadou, dermatoloog
 • 11 uur: “Medische informatie. Waar en hoe de juiste informatie vinden?” door dr. Gabry Kuijten.
 • 11.30 uur: “Leven zonder tabak door autohypnose”, door dr. Eric Mairlot, neuropsychiater et hypnotherapeut.
 • 12.00 uur: “Controleer uw stress om te kunnen omgaan met onzekerheid”, door Isabelle Wats, Coach.

Het partnership met MediPediagarandeert het succes en de kwaliteit van de conferenties. MediPedia, een van de meest degelijke Belgische sites met informatie over ziekten, kan maandelijks rekenen op 250.000 bezoekers. Het is een van de gezondheidssites in België met een HONcode, een code die staat voor betrouwbare informatie over gezondheid. Aarzel niet om erover te praten met uw patiënten.

De beurs is volledig gratis en heeft plaats op zaterdag 14 en 21 november. Het platform zal binnenkort toegankelijk zijn en voor de duur van drie maanden. Tijdens die periode kunt u de opname van de verschillende conferenties visioneren.

Voor meer informatie, inschrijving en deelname aan dit uitzonderlijk event: http://medipediafair.be.