backtotop
Nieuws
Voor een vakantie 'inclusief dialyse'

Voor een vakantie 'inclusief dialyse'

Iedereen heeft af en toe eens wat andere lucht nodig, ook als je nierinsufficiëntie hebt. Gelukkig bestaan er oplossingen om vakantie en dialyse te combineren.

Reclame

Niet makkelijk om op vakantie te gaan als je drie keer per week gedurende vier uur aan de dialyse moet. Maar evenmin onmogelijk. Wilt u met eigen middelen reizen, dan is een goede organisatie geen overbodige luxe. Voor personen die op groepsvakantie gaan met andere dialysepatiënten, is die taak alvast een stuk minder lastig.

Op vakantie met andere nierpatiënten

Verenigingen voor patiënten met nierinsufficiëntie hebben de gewoonte om voor hun leden vakanties te organiseren in België of het buitenland. Dit soort formule biedt verschillende voordelen.

  • Allereerst brengt u uw vakantie door vlak bij een dialysecentrum.
  • Bovendien reizen er vaak artsen en verpleegkundigen mee, waardoor u op elk moment medische bijstand geniet.

Alleen op vakantie of met het gezin?

Voor u gaat er niets boven avontuur? Prima, maar dan moet u wel vooraf uw dialysesessies goed plannen. In de ziekenhuizen en dialysecentra vindt u een lijst met alle centra overal ter wereld. Er bestaat ook een zoekmotor om het centrum te vinden dat het dichtst bij uw landingsplaats of uw vakantieoord ligt:

www.globaldialysis.com.

Wanneer u uw dialysecentrum gekozen hebt, kan uw nefroloog er alle informatie naartoe sturen over de technische voorwaarden van uw dialysebehandeling.

Het idee om vooraf én een vakantieoord én dialysesessies in een ad-hoccentrum te moeten reserveren schrikt u af? Geen nood: de organisatie Holiday Dialysis International verzorgt voor u dit laatste onderdeel van de voorbereiding, ongeacht het land van bestemming.

Formule “dialyse inbegrepen”

U kunt ook kiezen voor een pakket met daarin uw vluchten en uw verblijf, maar ook de dialysesessies en de transfers naar het centrum. Dat is wat touroperator Corendon Dialysis Holiday Turkey aanbiedt in Turkije. U droomt veeleer van een cruise? Dan kunt u aan boord gaan van een schip dat uitgerust is met een dialyse-eenheid, dankzij het agentschap Gérard Pons Voyages.

Ziezo, u hebt nu geen excuses meer om thuis te blijven tijdens de zomervakantie!

Lees meer over Nierinsufficiëntie
Reclame
Gerelateerde artikels
Diagnose van nierinsufficiëntie: urineonderzoek en biopsies

Urineonderzoek De urine wordt onderzocht op sporen van bloed, witte bloedcellen en (…)

Nierinsufficiëntie - Diagnose - Diagnose van nierinsufficiëntie: urineonderzoek en biopsies
Diagnose van nierinsufficiëntie: bloedonderzoeken

Creatininegehalte in het bloed Creatinine is een afbraakproduct van creatine, een (…)

Nierinsufficiëntie - Diagnose - Diagnose van nierinsufficiëntie: bloedonderzoeken
In Video's