Crème brûlée van eendenlever
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 eieren
- 125 g foie gras van eend
- 25 cl room
- 8 koffielepels bruine suiker
- 4 sneden peperkoek
- Peper
Bereiding
- Klop de eieren stijf en mix de foie gras in een keukenrobot.
- Verwarm de room op een zacht vuurtje (zonder hem aan de kook te brengen) en giet hem op de foie gras.
- Doe er de stijfgeklopte eieren bij en strooi er peper over.
- Laat gedurende 30 minuten koken in bain-marie, op 120°C.
- Laat afkoelen.
- Strooi er de kandijsuiker over en karamelliseer onder de grill.
- Serveer er een snede peperkoek bij die u eerst in de broodrooster hebt gestopt.
Rode poon op zijn Provençaals
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 rode ponen
- 4 gamba’s
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels pastis
- Laurier, tijm, verse basilicum, peper
Bereiding
- Schik de rode ponen en de gamba’s op een ovenschotel.
- Giet er de olijfolie en de pastis over.
- Breng op smaak met laurier, tijm, basilicumblaadjes en peper.
- Doe het deksel op de pan en bak gedurende 15 minuten op 180°C.
- Serveer dit gerecht met kroketten en in de oven gebakken halve tomaten.
Geglaceerde sinaasappelen
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 (onbehandelde) grote sinaasappelen
- 4 eetlepels Grand Marnier
- 20 cl room
- 4 eetlepels griessuiker
- 4 eigelen
Bereiding
- Spoel de sinaasappelen, snij het bovendeel eraf en maak ze leeg. Haal goed het vruchtvlees van de schil en zorg ervoor dat u de schil niet beschadigt.
- Giet de Grand Marnier in een recipiënt, doe er de eigelen en de suiker bij en klop stijf, tot u een smeuïge crème krijgt.
- Klop de slagroom stijf en doe hem bij de bereiding “eieren-suiker”.
- Vul de sinaasappelen met de bereiding en stop ze gedurende minstens 8 uur in de diepvries.
- Haal ze 20 minuten voor het serveren uit de diepvries.
Mercedes Vignioble, diëtiste UCL St Luc Brussel, en het hele MediaPedia-team wensen u zeer prettige eindejaarsfeesten!