Nieuws
Speciale feestrecepten nierinsufficiëntie

Speciale feestrecepten nierinsufficiëntie

Hoe verrukt u uw gasten en houdt u zich tegelijk aan de aanbevelingen van uw arts? Mercedes Vignioble, diëtiste op de dienst nefrologie van de Universitaire Ziekenhuizen St Luc, stelde een heerlijk feestmenu voor u samen. Zout- en kaliumarm.

Reclame

Crème brûlée van eendenlever

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 125 g foie gras van eend
  • 25 cl room
  • 8 koffielepels bruine suiker
  • 4 sneden peperkoek
  • Peper

Bereiding

  • Klop de eieren stijf en mix de foie gras in een keukenrobot.
  • Verwarm de room op een zacht vuurtje (zonder hem aan de kook te brengen) en giet hem op de foie gras.
  • Doe er de stijfgeklopte eieren bij en strooi er peper over.
  • Laat gedurende 30 minuten koken in bain-marie, op 120°C.
  • Laat afkoelen.
  • Strooi er de kandijsuiker over en karamelliseer onder de grill.
  • Serveer er een snede peperkoek bij die u eerst in de broodrooster hebt gestopt.

Rode poon op zijn Provençaals

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 rode ponen
  • 4 gamba’s
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pastis
  • Laurier, tijm, verse basilicum, peper

Bereiding

  • Schik de rode ponen en de gamba’s op een ovenschotel.
  • Giet er de olijfolie en de pastis over.
  • Breng op smaak met laurier, tijm, basilicumblaadjes en peper.
  • Doe het deksel op de pan en bak gedurende 15 minuten op 180°C.
  • Serveer dit gerecht met kroketten en in de oven gebakken halve tomaten.

Geglaceerde sinaasappelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 (onbehandelde) grote sinaasappelen
  • 4 eetlepels Grand Marnier
  • 20 cl room
  • 4 eetlepels griessuiker
  • 4 eigelen

Bereiding

  • Spoel de sinaasappelen, snij het bovendeel eraf en maak ze leeg. Haal goed het vruchtvlees van de schil en zorg ervoor dat u de schil niet beschadigt.
  • Giet de Grand Marnier in een recipiënt, doe er de eigelen en de suiker bij en klop stijf, tot u een smeuïge crème krijgt.
  • Klop de slagroom stijf en doe hem bij de bereiding “eieren-suiker”.
  • Vul de sinaasappelen met de bereiding en stop ze gedurende minstens 8 uur in de diepvries.
  • Haal ze 20 minuten voor het serveren uit de diepvries.

Mercedes Vignioble, diëtiste UCL St Luc Brussel, en het hele MediaPedia-team wensen u zeer prettige eindejaarsfeesten!

Reclame
In Video's