backtotop
Nieuws

En website ten dienste van patiënten met nierinsufficiëntie

Nierinsufficiëntie gaat vandaag gepaard met veel vragen, ongeacht of men dialyse nodig heeft of een transplantatie heeft ondergaan. Gezondheid, werk, familie... patiënten met nierinsufficiëntie krijgen te maken met heel wat uitdagingen.

Reclame

Dagelijks aandacht

Nierinsufficiëntie vereist dagelijks aandacht ongeacht de oorsprong, oorzaak. Een specifiek dieet, dialyse, transplantatie… een patiënt met nierinsufficiëntie moet zijn leven aan zijn ziekte aanpassen en zoekt een antwoord op tal van vragen.

Uiteraard zijn de huisartsen en specialisten er om aandachtig naar hun patiënten te luisteren. Anderzijds bieden de vele patiëntenorganisaties in België ook een enorme ondersteuning aan de patiënten. Ten slotte kunnen ook ziekenfondsen en sociale diensten de patiënten een efficiënte steun bieden bij hun administratieve en beroepsmatige rompslomp.

Een massa informatie

Maar het is niet altijd makkelijk om de massa informatie op medisch vlak, diëten, sociaal en administratief vlak en rond verenigingen te beheren, onthouden, een plaats te geven… Daarom werd de website info.nierinsufficiëntie.be in het leven geroepen. Deze site is in de eerste plaats ùw site, hij staat ten dienste van de patiënten. info.nierinsufficiëntie.be wordt ondersteund door nefrologen, met behulp van patiëntenorganisaties van informatie voorzien en streeft ernaar een complete, toegankelijke site te zijn met betrouwbare en kwaliteitsvolle informatie, rekening houdend met onze Belgische omgeving.

Twee vormen van informatie

Op de site vindt u 2 verschillende vormen van informatie. In de eerste plaats algemene informatie over nierinsufficiëntie, die aanleunt bij wat u in de Belgische patiëntengidsen vindt: oorzaken van de ziekte, symptomen, gevolgen voor het dieet, dialyse en transplantatie…Maar u vindt er ook informatie over de patiëntenorganisaties… over sociale en financiële bijstand.

Actuele informatie

De site zal ook wekelijks actuele informatie in verschillende domeinen bieden: specifieke dieetrichtlijnen, Belgische initiatieven, medisch onderzoek, specifieke adviezen…

Aarzel niet om ons uw suggesties, opmerkingen of vragen te sturen. Deze site is van u.

Lees meer over Nierinsufficiëntie
Reclame
Gerelateerde artikels
Diagnose van nierinsufficiëntie: urineonderzoek en biopsies

Urineonderzoek De urine wordt onderzocht op sporen van bloed, witte bloedcellen en (…)

Nierinsufficiëntie - Diagnose - Diagnose van nierinsufficiëntie: urineonderzoek en biopsies
Wat zijn de belangrijkste functies van de nieren?

De nieren zijn zeer gesofistikeerde zuiveringsmachines die tot 170 liter bloed per dag kunnen filteren. In de (…)

Nierinsufficiëntie - Begrijpen - Wat zijn de belangrijkste functies van de nieren?
In Video's