backtotop

Behandeling van multiple sclerose

De toekomst van de onderhoudsbehandelingen van MS

In 2015 zullen nieuwe langwerkende injecteerbare geneesmiddelen beschikbaar zijn. Dankzij deze nieuwe middelen zullen patiënten zich minder vaak moeten injecteren: een inspuiting om de twee weken met bèta-interferonen en drie keer per week in plaats van dagelijks met glatirameeracetaat.

Wat met stamcellen?

De fameuze stamceltherapie waarover veel te doen is in de media, heeft nog altijd haar doeltreffendheid niet bewezen bij de mens en geeft aanleiding tot discussie..

Myeline tolereren

De grootste hoop voor de toekomst schuilt wellicht in het gebruik van specifieke immunotherapie. Deze techniek zou ons immuunsysteem tolerant maken voor de verschillende bestanddelen van myeline, die het bij MS beschouwt als te verdelgen vijanden.

En vaccinatie?

Gesteld dat er ooit een vaccin komt tegen een stof die MS veroorzaakt of dat die stof uitgeroeid wordt, dan zal MS alleen voorkomen kunnen worden, maar kunnen de miljoenen al aangetaste patiënten nog niet genezen worden.

Vooruitgang in het onderzoek

De komst van nieuwe geneesmiddelen, een verbeterde behandeling van de ontstekingsreactie die gepaard gaat met de ziekte ... Sinds enkele jaren ziet men veel therapeutische vooruitgang, meer bepaald onder invloed van de gentechnologie. Tegelijkertijd lijkt het definitief bewezen dat een doeltreffende behandeling van bij de aanvang van het zorgtraject, op lange termijn alleen maar voordelen heeft. Die vroegtijdige behandeling moet samengaan met een multidisciplinaire aanpak op maat om de ziekte zo snel mogelijk te stabiliseren.

Nieuwe medicatie voor de secundair progressieve vorm

Uit onderzoek blijkt dat een van de nieuw ontwikkelde geneesmiddelen niet alleen zou werken tegen neurodegeneratie, maar dat het ook zou helpen bij de remyelinisatie. De nieuwe medicatie wordt oraal toegediend en biedt hoopvolle vooruitzichten voor de secundaire progressieve vorm van multiple sclerose.

Het volgende artikel lezen

Reclame
Om medisch nieuws te volgen, abonneer u op de MediPedia nieuwsbrief.
Multiple sclerose - Behandeling - De toekomst van de onderhoudsbehandelingen van MS
Reclame
In Video's