backtotop
Nieuws
Een app om alles te weten over de menopauze

Een app om alles te weten over de menopauze

Om vrouwen in de menopauze beter te begeleiden, werd een nieuwe Visuele e-Gids van de Patiënt ontwikkeld. Dankzij deze applicatie voor smartphones is flink wat informatie steeds binnen handbereik!

Reclame

De menopauze: een onderwerp waar vrouwen weinig over weten

Uit een enquête(1) die gevoerd werd door de Belgische Vereniging voor Menopauze (BVM) bij 700 Belgische vrouwen blijkt dat 61% van de ondervraagden meent dat de menopauze een korte voorbijgaande fase in hun leven is: 44% van de vrouwen denkt dat de menopauze zich afspeelt over een periode van 3 tot 5 jaar, terwijl 17% vermoedt dat het slechts 1 of 2 jaar duurt. Die statistieken zijn verbazingwekkend als je weet dat de menopauze meer dan 30jaar in het leven van een vrouw vertegenwoordigt. Het onderwerp is vaak taboe en er zijn veel misverstanden rond. Om op een degelijke manier om te gaan met die periode, is het belangrijk om er voldoende over te weten.

Een didactische en interactieve applicatie

De Visuele e-Gids van de Patiënt 'Menopauze' werd ontwikkeld in de vorm van een app voor smartphones. Het doel van de app is om vrouwen in de menopauze en hun familie en vrienden een betere kennis te geven van de menopauze en van de gevolgen van die belangrijke fase in hun leven. In deze applicatie vindt u:

  • veelvuldig geïllustreerde informatie over de menopauze, de gevolgen ervan, de voor- en nadelen van de behandelingen en advies over hoe ermee om te gaan in het dagelijkse leven;
  • beeldanimatie om een beter begrip te krijgen van de menstruatiecyclus en de voordelen van een hormonale substitutietherapie (HST);
  • een quiz waarmee u uw kennis over behandelingen voor de menopauze kunt testen;
  • een instelling waarmee u bepaalde inhoud bij uw favorieten kunt plaatsen om er sneller toegang tot te hebben.

Elke week kunnen de gebruikers een nieuw item ontdekken met veel informatie en praktische tips om beter om te gaan met de menopauze.

Waar kunt u de applicatie downloaden?

De Menopauze App is gratis beschikbaar in de App Store en in Google Play. Om de app te downloaden, moet u enkel op een van de volgende links klikken:

Lees meer over Menopauze
Reclame