backtotop

Gebruiksaanwijzing voor luizenkam en antiluizenshampoo

Antiluizenmiddelen van weleer

Olie en azijn tegen luizen

Natuurlijke remedies hebben ongeveer hetzelfde werkingsmechanisme als de nieuwe producten die de luis uitdrogen en verstikken. De remedies op basis van olie -die men op het haar moet aanbrengen- hebben redelijk veel succes bij het grote publiek. Olijfolie, monoï-olie en kokosnootolie zijn hiervoor de meest aanbevolen oliën.

Aromatherapie

Sommige essentiële oliën worden ook als doeltreffend beschouwd in de strijd tegen de luizen. Daarbij horen onder meer bergamot, eucalyptus, geranium, lavendel en rozemarijn. Door enkele druppeltjes van deze oliën te vermengen met een neutrale olie zoals druivenpitolie, verkrijgt u een lotion die u kunt aanbrengen op de besmette haardos. Sommige liefhebbers van natuurlijke remedies zijn ook voorstander van het gebruik van azijnwater. Dat zou in staat zijn het exoskelet van de neten op te lossen en de voortgang van de luizenbesmetting af te remmen. Geen enkele studie heeft echter de doeltreffendheid kunnen bewijzen van deze methodes. U springt er best voorzichtig mee om!

Methodes die u zeker niet mag gebruiken

Benzine en kerosine worden vaak genoemd als 'natuurlijke' remedies tegen luizen. Het spreekt vanzelf dat deze producten in geen geval mogen gebruikt worden. Benzine aanbrengen op het haar is verschrikkelijk gevaarlijk. Het is een licht ontvlambaar product, dat bovendien zeer slecht is voor de huid.

Geschreven door Stéphanie KoplowiczHet volgende artikel lezen

Reclame
Om medisch nieuws te volgen, abonneer u op de MediPedia nieuwsbrief.
Antiluizenmiddelen van weleer
Reclame