backtotop

Wat zijn de symptomen van hyperhidrosis (overmatig zweten)?

Hyperhidrosis - Symptomen - Wanneer is er sprake van hyperhidrosis (overmatig zweten)?

Wanneer is er sprake van hyperhidrosis (overmatig zweten)?

Als zweten een handicap wordt

Overmatig zweten is natuurlijk het hoofdsymptoom van hyperhidrosis. Maar wanneer wordt zweten echt problematisch? Dat is als de zweetproductie zo overdadig wordt dat het een handicap wordt. Als de persoon in kwestie iemand anders geen hand meer kan geven, als hij geen trui meer durft uit te trekken uit angst voor de ‘okselvijvers’, als hij niet meer durft te sporten omdat hij te hard zou zweten, als hij niet meer naar buiten gaat als het meer dan 25 °C graden is uit angst voor de blik van de anderen, als hij zijn professionele loopbaan zo uitstippelt dat hij weinig of geen contact hoeft te hebben met ander mensen enz.
De zweetgeurtjes die soms gepaard gaan met hyperhidrosis kunnen er ook voor zorgen dat iemand zich bij andere mensen niet op zijn gemak voelt. Toch één belangrijke kanttekening: hyperhidrosis en de zweetgeurtjes die er soms mee samengaan, hebben totaal niets te maken met een hygiëneprobleem.

Overmatig zweten: continu vochtig

Hyperhidrosis kan ook andere gezondheidsproblemen veroorzaken omdat sommige lichaamszones continu vochtig zijn. Het zweten kan bijvoorbeeld de ontwikkeling bevorderen van schimmels, wratten, eczeem enz.Mensen die in de kou werken, zoals skimonitoren, kunnen zo ook makkelijker winterkloven krijgen.

Reclame
Hyperhidrosis - Symptomen - Wanneer is er sprake van hyperhidrosis (overmatig zweten)?

Geschreven door Thomas CoucqLees verder: Welke impact heeft hyperhidrosis (overmatig zweten) op het dagelijkse leven?

Om medisch nieuws te volgen, abonneer u op de MediPedia nieuwsbrief.