Behandelingen

Hyperhidrosis behandelen met een zwakke elektrische stroom

Behandeling met iontoforese: in welke gevallen?

Bij gelokaliseerde hyperhidrosis kan iontoforese de zweetproductie in de problematische zones verminderen. Hiervoor wordt lokaal een zwak elektrisch stroompje over de huid gestuurd. Tijdens de behandeling zit de patiënt 15 tot 20 minuten met zijn handen en/of voeten - afhankelijk van de zone waar de hyperhidrosis voorkomt - in een bad met kraantjeswater waar een zwakke elektrische stroom doorheen wordt gestuurd. De stroomsterkte wordt geregeld door een speciaal toestel.

Ook hyperhidrosis axillaris kan met iontoforese worden behandeld. De behandeling verloopt precies volgens hetzelfde principe: de patiënt krijgt dan sponsjes onder de oksels die in water zijn gedrenkt en waar een zwakke elektrische stroom doorheen loopt. Deze techniek is wel minder nauwkeurig en efficiënt. Iontoforese is volledig pijnloos. De patiënt voelt hooguit een lichte tinteling.

Iontoforese: een langdurige behandeling

Er zijn verschillende behandelingen nodig om de therapie op te starten én daarna om de werking op termijn in stand te houden. In het begin zijn drie tot zes behandelingen per week nodig. Voor de onderhoudsbehandeling is dat één tot twee sessies per week.

Geschreven door Thomas CoucqHet volgende artikel lezen

Reclame
Om medisch nieuws te volgen, abonneer u op de MediPedia nieuwsbrief.
Hyperhidrosis - Behandelingen - Hyperhidrosis behandelen met een zwakke elektrische stroom
Reclame