backtotop

Behandeling van groeistoornissen

Een behandeling met groeihormoon in de praktijk

Uur en frequentie van de behandeling

De behandeling met groeihormoon bestaat uit dagelijkse onderhuidse injecties. In orale vorm zou de maag het kleine eiwit direct verteren. Dat kan dan zijn weg niet voortzetten.

  • Kies een moment waarop u tijd hebt, bijvoorbeeld ‘s avonds.
  • Spuit uw kind elke dag op hetzelfde uur in, zoals bij een ritueel, om te vermijden dat u een inspuiting vergeet.

Mijn kind is bang voor spuitjes

Er bestaan heel wat oplossingen om het beeld van een prik weg te nemen, zoals injectiepennen of toestellen die de naald van het begin tot het eind verbergen. Het is ook belangrijk om kinderen hun behandeling zelf te laten uitvoeren.

Injectieplaatsen

De aanbevolen injectieplaatsen zijn de armen, billen en de bovenkant van de dijen. Verander elke dag van injectieplaats om de risico’s op een huidreactie te verminderen. Toch zijn die reacties met de huidige producten zeldzaam. Die lijken sterk op het groeihormoon dat het lichaam van nature afscheidt.

Waar moet ik het geneesmiddel bewaren?

Somatropine (groeihormoon) moet koud worden bewaard, gewoonlijk in de koelkast. Het product verliest aan doeltreffendheid als het op een te warme plaats geborgen zit.

Wat moet ik doen als mijn kind ziek is?

Uw kind kan de behandeling gerust voortnemen als hij ziek is. Is uw kind heel ziek en wilt u hem niet nog meer belasten met een prik? Het is niet erg om de behandeling twee dagen over te slaan. Probeer dat echter te vermijden. De groei van uw kind staat immers op het spel.

Geschreven door

Reclame
Om medisch nieuws te volgen, abonneer u op de MediPedia nieuwsbrief.
Een behandeling met groeihormoon in de praktijk
Reclame