backtotop
Nieuws
Is vroegtijdige zaadlozing ook een erectieprobleem?

Is vroegtijdige zaadlozing ook een erectieprobleem?

Bij vroegtijdige zaadlozing, in medische termen omschreven als premature ejaculatie, komt de man snel na penetratie klaar, of zelfs al bij het voorspel. Is er een verband tussen vroegtijdige zaadlozing en erectiestoornissen?

Reclame

Doseren van seksuele stimulatie

Enerzijds is een erectie slechts mogelijk na seksuele stimulatie, met uitzondering van de spontane nachtelijke en ochtenderecties. Mannen (ook vrouwen) worden seksueel opgewonden door visuele en/of tactiele prikkels. Er is echter een bijkomende voorwaarde om te leiden tot een erectie: de man moet ook ontvankelijk zijn voor deze prikkels.

Anderzijds, eens de man een bepaald niveau van seksuele opwinding bereikt, wordt de zaadlozing onvermijdelijk. Deze automatische reflex beperkt het niveau van seksuele opwinding van een koppel. En dat heeft zijn gevolgen voor de erectie…

Vroegtijdige zaadlozing oorzaak van erectieprobleem

De man, die om welke reden dan ook, bang is om te snel klaar te komen en zo zijn partner niet te bevredigen, kan een erectieprobleem ontwikkelen. Door zijn angst voor een vroegtijdige zaadlozing, is hij niet meer ontvankelijk voor seksuele stimulatie en zal hij geen erectie meer krijgen. De erectiestoornis is dus een gevolg van de vroegtijdige zaadlozing en de vrees die de man hieromtrent onderhoudt.

Erectieprobleem veroorzaakt vroegtijdige zaadlozing

Het probleem kan ook andersom liggen. Dat is bij oudere mannen vaker het geval. Zij hebben het steeds moeilijker om een erectie te verkrijgen. Met andere woorden, voor een erectie is een hoger niveau van seksuele opwinding nodig. En vermits het niveau van seksuele opwinding het moment van de zaadlozing bepaalt, kan deze plaats hebben voor penetratie of in het begin ervan.

Kan een erectiepil helpen?

Pillen die de erectie bevorderen, geven een erectie bij een lager peil van seksuele opwinding. Daardoor kan bij oudere mannen het probleem van de vroegtijdige zaadlozing voorkomen worden. Bovendien dragen deze erectiepillen ook bij tot de ontspanning van de gladde spieren in de penis bij deze oudere mannen. Het opspannen van deze spieren blokkeert immers de toegang van bloed naar de penis, waardoor de erectie uitblijft.

Bij jongere mannen kunnen erectiepillen het probleem van vroegtijdige zaadlozing niet behandelen. Zij hebben meestal gemakkelijk goede erecties en moeten dus eerder leren om het verloop van hun seksuele opwinding te controleren. In dit geval moeten zij hun opwinding onder het niveau houden dat de ejaculatiereflex inzet, om vroegtijdig klaarkomen te vertragen. En zo het seksuele spel langer te kunnen voortzetten …

Lees meer over Erectiestoornissen
Reclame
Gerelateerde artikels
Vrijwillige en onvrijwillige erecties

Vrijwillige erecties Meestal treedt er een erectie op als een man seksueel wordt (…)

Erectiestoornissen - Begrijpen - Vrijwillige en onvrijwillige erecties
Wat is erectiele disfunctie?

Impotentie en erectiele disfunctie De term impotentie is (…)

Erectiestoornissen - Begrijpen - Wat is erectiele disfunctie?