backtotop
Nieuws
Over het recreatief gebruik van erectiepillen

Over het recreatief gebruik van erectiepillen

Waarom zouden jonge, gezonde mannen zonder erectiestoornis een erectiepil nemen? Om hun zelfvertrouwen op te krikken? Of omdat ze een erectieprobleem hebben waarover ze niet durven te praten?

Reclame

De juiste reden voor een erectiepil

Voor alle duidelijkheid: erectiepillen worden voorgeschreven aan mannen met een erectiestoornis. Ze zijn niet bedoeld voor recreatief gebruik bij mannen zonder erectieprobleem. In de Verenigde Staten zijn mannen tussen 18 en 45 jaar echter de grootste gebruikers van erectiepillen. Hebben de meesten van hen dan een erectieprobleem?

In een studie bij duizend mannen, van gemiddeld 22 jaar, gaven 24 mannen toe een probleem te hebben met hun erecties. Echter, 72 mannen, dat is driemaal zoveel, gaven toe dat ze erectiepillen gebruikten zonder dat de diagnose van erectiestoornis werd gesteld(recreatief gebruik).

Hoe staat het met uw erecties?

In een online enquête werd aan deze mannen gevraagd naar erecties, orgasmes, seksueel verlangen (libido), en tevredenheid over geslachtsgemeenschap en seks in het algemeen. Ze moesten ook aangeven hoe sterk hun vertrouwen was in het bereiken én aanhouden van een erectie.

De enquête was anoniem en kon thuis zonder pottenkijkers ingevuld worden. Daardoor zijn de antwoorden, volgens de onderzoekers, waarschijnlijk wel eerlijk en betrouwbaar.

Laag vertrouwen in erecties

In vergelijking met niet-gebruikers van erectiepillen, gaven de recreatieve gebruikers toe veel onzekerder te zijn over hun erecties en over seks in het algemeen. Hoe vaker ze een erectiepil recreatief gebruikten, hoe lager het vertrouwen in hun erectie. En hoe minder zelfvertrouwen mannen hebben in hun erectievermogen, hoe minder goed de erecties ook effectief zijn. Een vicieuze cirkel dus waar ze alleen uit kunnen door erectiepillen te slikken.

Durf over uw erectieprobleem te praten

Volgens de onderzoekers zou het kunnen dat mannen die ‘recreatief’ erectiepillen gebruiken, hogere verwachtingen hebben wat erecties betreft. Het is anderzijds ook mogelijk dat zij echt een erectieprobleem hebben maar zich schamen om erover te praten.

Het is evenwel niet nodig een voorraad erectiepillen in te slaan, zonder dat deze voorgeschreven werden. Indien u niet tevreden bent over uw erecties, raadpleeg uw arts! Hij zal het onderscheid maken tussen te weinig zelfvertrouwen, te hoge verwachtingen wat de seksuele prestaties betreft en een reëel erectieprobleem.

Lees meer over Erectiestoornissen
Reclame
Gerelateerde artikels
Vrijwillige en onvrijwillige erecties

Vrijwillige erecties Meestal treedt er een erectie op als een man seksueel wordt (…)

Erectiestoornissen - Begrijpen - Vrijwillige en onvrijwillige erecties
Wat is erectiele disfunctie?

Impotentie en erectiele disfunctie De term impotentie is (…)

Erectiestoornissen - Begrijpen - Wat is erectiele disfunctie?