backtotop
Nieuws
Injecties voor normale erecties!

Injecties voor normale erecties!

Erectiebevorderende middelen helpen niet? Geen paniek: er bestaan nog andere behandelingen. Intracaverneuze injecties onder de loep.

Reclame

Tijdens een erectie neemt de bloedtoevoer naar de zwellichamen (twee zijreservoirs van de penis) toe. Bij erectiestoornissen is die functie echter aangetast. Een vaatverwijdende stof (prostaglandine, papaverine...) inspuiten in de zwellichamen, kan in bepaalde gevallen het probleem oplossen. Deze injecties doen immers de bloedvaten uitzetten, zodat de bloedtoevoer naar de penis hersteld wordt.

Een erectie zonder seksuele stimulatie

De patiënt kan het product een tiental minuten voor het vrijen zelf injecteren met een gebruiksklare spuit of een injectiepen. In tegenstelling tot orale geneesmiddelenbehandelingen is er met intracaverneuze injecties geen seksuele prikkeling nodig om een erectie te krijgen. De verkregen erectie is dus mechanischer met injecties.

Een doeltreffende behandeling?

Sommige patiënten reageren niet op geneesmiddelenbehandelingen of mogen ze niet gebruiken (deze geneesmiddelen mogen bijvoorbeeld niet gecombineerd worden met nitraatderivaten). In die gevallen kunnen ze baat hebben bij intracaverneuze injecties. De resultaten zijn zeer bevredigend, want ze hebben in 60 tot 70% van de gevallen resultaat.

...maar opgelet voor bijwerkingen!

Intracaverneuze injecties zijn niet zonder bijwerkingen. In 3 à 4% van de gevallen kunnen ze een erectie veroorzaken die meer dan vier uur duurt (priapisme). In dat geval moet de patiënt zo snel mogelijk naar de spoedgevallen. De inspuitingen zijn meestal weinig pijnlijk, al hebben sommige patiënten toch hevige pijn in de penis bij de injectie of tijdens een erectie. Vandaar dat het aan te raden is om niet meer dan twee injecties per week toe te dienen en de fijnst mogelijke naalden te gebruiken.

Lees meer over Erectiestoornissen
Reclame
Gerelateerde artikels
Wat verwachten van een behandeling?

Geen onmiddellijk effect Het is belangrijk te weten dat de PDE-5-remmers niet (…)

Erectiestoornissen - Behandeling - Wat verwachten van een behandeling?
Contra-indicaties van geneesmiddelen

Het risico op een hartinfarct is niet verhoogd door het gebruik van (…)

Erectiestoornissen - Behandeling - Contra-indicaties van geneesmiddelen