backtotop
Nieuws
Goedaardige prostaatvergroting en erectie

Goedaardige prostaatvergroting en erectie

Twee mannen op drie met een erectiestoornis hebben ook last van plasproblemen veroorzaakt door benigne prostaathypertrofie(1).

Reclame

Een goedaardige prostaatvergroting, ook wel prostaatadenoom genoemd, komt heel veel voor. 22% van de mannen tussen 50 en 59 jaar, en tot 45% van de mannen tussen 70 en 80 jaar hebben er last van (2). Aan de basis van de ziekte ligt een volumevergroting van de prostaat die op de duur gaat drukken op de urinebuis, dat is het kanaal waardoor de urine en het sperma naar buiten stromen. Mannen met een goedaardige prostaatvergroting hebben last van plasproblemen, zoals moeite om te plassen, een minder krachtige urinestraal, frequente plasdrang (ook ‘s nachts) enz.

72% van de patiënten met een erectiestoornis hebben ook plasproblemen als gevolg van een goedaardige prostaatvergroting, terwijl bij mannen zonder erectiestoornis(1) dat maar 37% is.

Meerdere studies tonen een duidelijk verband aan tussen een prostaatadenoom en erectiestoornissen. Het fysiologische proces achter die link is nog niet helemaal duidelijk(3).

Heeft u erectiestoornissen en plasproblemen, aarzel dan niet om er met uw arts over te spreken, er bestaan oplossingen voor!

Lees meer over Erectiestoornissen
Reclame
Gerelateerde artikels
Geneesmiddelen

Een relatief groot aantal geneesmiddelen kunnen erectieproblemen veroorzaken. De voornaamste (…)

Erectiestoornissen - Oorzaken - Geneesmiddelen
Neurologische oorzaken

Hersenen, ruggenmerg en zenuwen Een erectie doet zich meestal voor bij seksuele (…)

Erectiestoornissen - Oorzaken - Neurologische oorzaken