backtotop
Nieuws
Fietsen: een oorzaak van erectiestoornissen?

Fietsen: een oorzaak van erectiestoornissen?

Fietsen: hoe zalig! De ideale manier om nieuwe landschappen te ontdekken, je uithouding te verbeteren en stalen kuiten te kweken. Maar is fietsen niet gevaarlijk voor het erectievermogen?

Reclame

Verband tussen fietsen en erectiestoornissen

Het grote probleem bij de fiets is het zadel. Dat heeft namelijk de kwalijke neiging om de bilnaad (de zone tussen de anus en de teelballen) samen te drukken en daardoor ook de zenuwen en bloedvaten die erdoor lopen. En laten het nu net diezelfde zenuwen en bloedvaten zijn die een erectie mogelijk maken. De eerste door de zenuwprikkels te geleiden die nodig zijn voor een erectie. De tweede door de bloedtoevoer op gang te brengen naar de zwellichamen van de penis, waardoor die stijf wordt. Als de zenuwen en bloedvaten van de bilnaad samengedrukt worden, lopen ze schade op, wat uiteindelijk tot erectiestoornissen kan leiden.

Wanneer wordt fietsen gevaarlijk voor het erectievermogen?

Alles hangt ervan af hoe vaak en hoe lang u fietst. Toch kunnen we stellen dat meer dan drie uur fietsen per week erectiestoornissen kan veroorzaken*. Hoe dan ook is het belangrijk om goed naar uw lichaam te luisteren. Zo zijn prikkelingen of enig ander ongemak in de bilnaad een belangrijk alarmsignaal. Maar laten we eerst even de mogelijke oplossingen onder de loep houden vóór u eraan denkt om uw stalen ros definitief op stal te laten.

Hoe kunt u zich beschermen tegen erectiestoornissen?

De ?dansershouding? is de veiligste fietshouding, aangezien de bips dan niet op het zadel rust. Er bestaan vandaag wel zadels waarop u in alle veiligheid kunt fietsen. Gelzadels die achteraan in twee verdeeld zijn of geen 'neus' hebben vooraan, bieden het voordeel dat ze de druk op de bilnaad verminderen. Maar als er een label 'erectiebestendige fiets' bestond, dan zou het ongetwijfeld naar de ligfiets gaan. Op zo een fiets leunt de rug immers stevig tegen een achterwaarts hellende stoel, terwijl de benen evenwijdig trappen met de grond en de voeten boven het voorwiel blijven. Daardoor is de bilnaad niet langer in contact met de fiets en is het risico op erectiestoornissen nul. Ongetwijfeld de beste oplossing om u volledig te kunnen laten gaan op de fiets!

Lees meer over Erectiestoornissen
Reclame
Gerelateerde artikels
Wat is erectiele disfunctie?

Impotentie en erectiele disfunctie De term impotentie is (…)

Erectiestoornissen - Begrijpen - Wat is erectiele disfunctie?
Vrijwillige en onvrijwillige erecties

Vrijwillige erecties Meestal treedt er een erectie op als een man seksueel wordt (…)

Erectiestoornissen - Begrijpen - Vrijwillige en onvrijwillige erecties