backtotop
Nieuws
Erectiestoornissen: welke behandelingen?

Erectiestoornissen: welke behandelingen?

Erectiestoornissen blijven een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Gevolg: er bestaan nog altijd heel wat misvattingen over deze stoornissen en hun behandeling.

Reclame

De drie geneesmiddelen die worden voorgeschreven tegen erectiestoornissen, hebben precies dezelfde effecten.

Fout! Deze geneesmiddelen hebben sterk gelijkaardige effecten, maar hun werkingsduur verschilt. De effecten van Tadalafil (Cialis®) houden langer aan (tot 36 uur) dan die van Vardenafil (Levitra®) en Sildenafil (Viagra®) (4 à 5 uur).

Met een orale behandeling heb ik een permanente erectie.

Fout! De geneesmiddelen zijn niet de hele tijd werkzaam. Het zijn trouwens geen afrodisiaca: zin in seks en seksuele stimulatie blijven noodzakelijk om een erectie te krijgen.

Ik mag dat geneesmiddel ook nemen om mijn prestaties te verhogen, ook als ik geen enkel erectieprobleem heb.

Fout! Een man die geen last heeft van erectiestoornissen, zal niet beter presteren met orale behandelingen! Net als alle geneesmiddelen mogen ze niet lichtvaardig gebruikt worden.

Ik kan dit soort geneesmiddel kopen op het internet.

Fout! Er circuleren heel wat ondoeltreffende en zelfs gevaarlijke nepgeneesmiddelen op het internet. Deze geneesmiddelen zijn alleen verkrijgbaar op doktersvoorschrift.

Deze geneesmiddelen zijn gevaarlijk als ik hartproblemen heb.

Fout! Wat gevaarlijk kan zijn voor het hart, is niet het geneesmiddel op zich, maar seks hebben als je hartpatiënt bent. Seksuele betrekkingen zijn immers soms vergelijkbaar met zeer intense lichaamsbeweging. Alleen bij gebruik van sommige geneesmiddelen voor het hart, zoals nitraatderivaten, zijn erectiebevorderende geneesmiddelen absoluut gecontra-indiceerd. Het is dan ook noodzakelijk om een arts te raadplegen.

Het geneesmiddel heeft niet gewerkt bij mijn eerste gebruik. Mijn situatie is dus hopeloos.

Fout! Pas na drie tot vier innames met voldoende tussentijd (enkele dagen) en zonder resultaat, mag men ervan uitgaan dat het geneesmiddel niet werkt. In dat geval bestaan er andere mogelijkheden, zoals vaatuitzettende producten inspuiten in de zwellichamen, prothesen of een vacuümpomp. In dat geval moet u een specialist raadplegen.

Lees meer over Erectiestoornissen
Reclame
Gerelateerde artikels
Hart- en vaatziekten

Diabetes, hoge bloeddruk, teveel cholesterol (…)

Erectiestoornissen - Oorzaken - Hart- en vaatziekten
Hormonale stoornissen

Diabetes Mensen met diabetes hebben een groter risico op (…)

Erectiestoornissen - Oorzaken - Hormonale stoornissen