backtotop
Nieuws
Erectie: hoe harder, hoe beter

Erectie: hoe harder, hoe beter

Voor zowel mannen als vrouwen hangt seksuele tevredenheid vooral af van de hardheid van de erectie. Geen evidentie voor mannen met erectiestoornissen. Het goede nieuws is dat er iets aan te doen is.

Reclame

Erectiestoornissen, een bron van frustratie…

Erectiestoornissen hebben zowel voor mannen als vrouwen een impact op het seksleven. De grootste bron van erectiele dysfunctieproblemen in de slaapkamer, is een penis die niet stijf genoeg is voor penetratie. Dat bevestigt een studie die verschenen is in Journal of Sexual Medicine (1).

Erectie meten: hard, harder, hardst

Het uitgangspunt van de auteurs: de hardheid van de erectie is de conditio sine qua om seksueel tevreden te zijn. Als eerste stap in het onderzoeken van hun hypothese, vroegen de wetenschappers 447 mannen in behandeling voor erectiestoornissen en hun vrouwelijke partners om de hardheid van de penis te bepalen via de Erection Hardness Score (EHS). Deze score wordt bepaald door middel van de volgende vier schalen:

1 = de penis is groter, maar niet hard

2 = de penis is hard, maar niet hard genoeg voor penetratie

3 = de penis is hard genoeg voor penetratie, maar niet volledig hard

4 = de penis is volledig hard.

“Bij het bepalen van de hardheid is het van belang dat beide partners ondervraagd worden” legt dr. Claes uit, die het onderzoek leidde. “De meeste vrouwen in de studie schatten de erectiehardheid van hun partner trouwens correct in” vervolgt dr. Claes.

Erectiehardheid en seksuele tevredenheid

Vervolgens moesten mannen en vrouwen verschillende vragenlijsten invullen, die peilden naar hun seksuele tevredenheid. Bijvoorbeeld: de tevredenheid met de duur van een vrijpartij, de moeilijkheid om een orgasme te bereiken enz. De bedoeling van de onderzoekers? Nagaan of een toename van de erectiehardheid de antwoorden op bovenstaande vragen zou veranderen. Om daar een antwoord op te bekomen, schreef de behandelende arts een PDE5-remmer voor, een geneesmiddel dat de erectie vergemakkelijkt.
Twee tot vier maanden later moesten de deelnemers dezelfde vragenlijsten opnieuw invullen… Zouden ze tevredener zijn in de slaapkamer?

Hoe harder de penis, hoe meer plezier in bed

Wat bleek? Niet alleen was de erectiehardheid bij de meeste mannen gestegen van EHS3 naar EHS4, ook de duur van het behoud van de erectie en de seksuele tevredenheid van beide partners was toegenomen.

Lees meer over Erectiestoornissen
Reclame
Gerelateerde artikels
Psychologische en relationele oorzaken

Erectiele disfunctie: een multifactorieel probleem Erectiele (…)

Erectiestoornissen - Oorzaken - Psychologische en relationele oorzaken
Hart- en vaatziekten

Diabetes, hoge bloeddruk, teveel cholesterol (…)

Erectiestoornissen - Oorzaken - Hart- en vaatziekten