backtotop
Nieuws
Een erectie krijgen met een vacuümpomp

Een erectie krijgen met een vacuümpomp

Een vacuümpomp is een systeem waarmee op een kunstmatige manier een erectie wordt opgewekt. Het bevordert de bloedtoevoer naar de penis door het creëren van een vacuüm.

Reclame

Voor wie is de vacuümpomp bedoeld?

De vacuümpomp is vooral bedoeld voor patiënten die om medische redenen geen geneesmiddelen tegen erectiestoornissen kunnen nemen (bijv. als ze een behandeling op basis van nitroverbindingen krijgen). Ook mannen die lijden aan een neurologische aandoening, bijvoorbeeld als gevolg van een prostaatoperatie, gebruiken de pomp. Deze laatste krijgen namelijk niet meer de nodige zenuwprikkels om een erectie te kunnen krijgen. De vacuümpomp wordt ook aanbevolen aan patiënten die niet reageren op medicamenten die de erectie moeten bevorderen en die geen penisprothese willen.

Hoe wordt de vacuümpomp gebruikt?

De vacuümpomp bestaat uit een cilinder die over de penis wordt geplaatst, zo dicht mogelijk tegen de pubis aan. Het open einde van de cilinder is aangesloten op een pomp. Als die wordt aangezet, wordt er in de cilinder onderdruk gecreëerd. Daardoor wordt er bloed naar de zwellichamen van de penis gestuwd… en kan er een erectie worden verkregen. Zo gauw de erectie er is, wordt een plastic ring tegen de basis van de penis geschoven om te voorkomen dat het bloed wegloopt. Zo blijft de penis stijf. De ring bindt de penis dus eigenlijk af. Hij mag dan ook hooguit 30 minuten blijven zitten, anders kan het weefsel van de penis beschadigd raken.

Niet bepaald sexy

Het grootste nadeel aan een vacuümpomp is dat het plaatsen en gebruiken van het toestel het vrijen een stuk minder spontaan maakt. Dat kan ontmoedigend werken, niet alleen op de man. Deze methode is dus eerder bedoeld voor koppels die geen enkel communicatieprobleem hebben. in het andere geval zal meneer verplicht zijn om verstoppertje met zijn partner te spelen voor hij tot de daad overgaat!

Waar is de vacuümpomp te verkrijgen?

Het toestel valt nogal duur uit bij aankoop, maar het gaat jarenlang mee en rendeert dus wel. Koop het veiligheidshalve niet in een seksshop of op het Internet. Ga liever naar een bandagist. Hij zal u aan een toestel van degelijke kwaliteit helpen.

Lees meer over Erectiestoornissen
Reclame
Gerelateerde artikels
Anatomie van de penis

Zwellichamen De penis (roede) bestaat uit drie cilinders (…)

Erectiestoornissen - Begrijpen - Anatomie van de penis
Hoe verloopt een erectie?

Veranderingen in de bloedstroom Tijdens een erectie neemt de bloedtoevoer toe (…)

Erectiestoornissen - Begrijpen - Hoe verloopt een erectie?