backtotop

Behandelingen van dystonie

Botulinetoxine

Behandeling van dystonie

Botulinetoxine is een van de giftigste stoffen ter wereld en wordt afgescheiden door de bacterie Clostridium botulinum. Maar in een minimale dosis is dit eiwit een middel tegen dystonie. Botulinetoxine heeft het leven van personen met een focale dystonie werkelijk veranderd.

Verlengde injecties

Botulinetoxine wordt in de spier(en) gespoten die verantwoordelijk zijn voor de abnormale bewegingen. Zo wordt een gedeeltelijke of totale paralysie (verlamming) teweeggebracht. Bij deze behandeling moet de arts de juiste dosis vinden om de spasmen te onderdrukken, en desondanks de goede spierwerking te behouden. Bovendien werkt botulinetoxine niet onmiddellijk: soms moet u enkele dagen wachten voor een zichtbare verbetering. Om de positieve effecten van botulinetoxine te behouden, moet er om de drie à vier maanden een nieuwe dosis worden toegediend.

Andere geneesmiddelen en combinaties

Soms gebruikt de arts nog andere geneesmiddelen bij focale dystonie: anticholinergica, benzodiazepines, baclofen, tetrabenazine enz. Ze verzachten de pijn, ontspannen de spieren en verminderen de onwillekeurige bewegingen.

Geschreven door Het volgende artikel lezen

Reclame
Om medisch nieuws te volgen, abonneer u op de MediPedia nieuwsbrief.
Botulinetoxine
Reclame