backtotop

Coronavirus: beter voorkomen dan genezen…

Het is aan elk en iedereen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hoe? Door een paar goede gewoonten aan te nemen.

1. Was uw handen vaak met water en zeep en gedurende minstens tien seconden. Is er geen water en zeep in de buurt, gebruik dan een hydroalcoholische gel. Beide methoden helpen om komaf te maken met eventuele bacteriën, virussen en schimmels op de huid.

2. Let er op dat er een afstand van één meter is tussen uw handen en de personen in uw buurt, vooral als ze niezen of hoesten. Zo beperkt u het risico op contact met partikeltjes die vrijkomen bij het niezen en hoesten en het risico op besmetting.

3. Raak uw ogen, neus en mond niet aan, het zijn de toegangspoorten voor virussen. Let er op dat uw met uw handen geen mogelijk besmette oppervlakken aanraakt.

Binnenblijven is de beste bescherming, zowel voor uzelf als voor anderen.

4. Hoest en / of niest u? Bedek uw mond en of neus met uw ellenboogplooi of gebruik een papieren zakdoekje dat u meteen weggooit. Zo beperkt u de projectie van druppeltjes die mensen in uw buurt kunt besmetten en maakt u de handen niet vuil.

5. Bij koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden, neemt u contact op met uw arts, via de telefoon, en volgt u zijn of haar instructies. Binnenblijven is wel het veiligste,  zowel voor uzelf als voor anderen.

6. Bent u ziek, draag dan een masker wanneer u contact hebt met andere mensen. Bent u niet ziek, dan heeft een masker geen nut, tenzij u regelmatig contact hebt met iemand die ziek is.

7. Reinig en ontsmet alle oppervlakken die u dagelijks aanraakt: deurgrepen, schakelaars, bureaus, telefoons, smartphones, computerapparatuur, keukengerei, kranen, gootstenen ...

Lees meer over Covid-19
Reclame
Gerelateerde artikels
Hoe kan je je beschermen tegen het coronavirus?

Gezien de wijzen van overdracht van de ziekte beogen de belangrijkste voorzorgsmaatregelen het vermijden van (…)

Coronavirus - Symptomen - Hoe kan je je beschermen tegen het coronavirus?
Coronavirus: wat zijn de symptomen?

De meest karakteristieke symptomen van een besmetting met het coronavirus zijn koorts, vermoeidheid en een (…)

Coronavirus: wat zijn de symptomen?