backtotop
Nieuws
Geconstipeerd? Verander uw gewoonten!

Geconstipeerd? Verander uw gewoonten!

Er bestaan tegen constipatie geneesmiddelen maar ook praktische adviezen. Weet u dat bepaalde gewoonten als u naar het toilet gaat constipatie kunnen in de hand werken of net verminderen?

Reclame

Constipatie: een kwestie van houding?

De houding op het toilet heeft een invloed op de ontlasting. In een gehurkte houding met de voeten bijna op de hoogte van de billen is het anale kanaal meer rechtlijnig en is de uitdrijving van de ontlasting makkelijker. Deze houding is niet evident op een westers modern toilet, maar het kan helpen de voeten op een bankje of een steun te plaatsen.

Timing en transit...

Als men constipatie heeft, zal men langer dan normaal op het toilet zitten. Leer u zelf kennen, weet welke ogenblikken voor u het meest geschikt zijn om stoelgang te hebben - bij veel mensen is dat s' morgens - en neem er dan de tijd voor. Het is niet altijd gemakkelijk maar het gaat hier toch om uw gezondheid. Als u deze gezonde levenswijze combineert met een voeding tegen constipatie, zal uw transit hoogstwaarschijnlijk regelmatiger worden.

Is uw toilet een aangename plaats?

Vaak is het toilet een plaats waar men weinig aandacht aan besteed behalve dan voor wat de hygiëne betreft. Nochtans is het belangrijk dat u zich daar op uw gemak voelt als u last heeft van constipatie. Zorg voor een comfortabele zit, een aangename temperatuur, een geurvrije omgeving enzovoort.

Tijdsbeheer tegen constipatie

Men moet zijn tijd nemen op het toilet? Maar men moet ook vermijden al te lang teveel inspanningen te leveren. Sterk en langdurig persen is immers een oorzak van aambeien. Als u regelmatig lang op de troon moet zitten of als u pijn voelt bij het ontlasten, raadpleeg dan uw dokter.

Lees meer over Constipatie
Reclame
Gerelateerde artikels
Wat is constipatie?

Minder dan drie keer per week Het normale ritme om naar het toilet te gaan (…)

Symptomen - Wat is constipatie?
Bijkomende symptomen

Darmhinder Problemen van constipatie komen zeer vaak (…)

Constipatie - Symptomen - Bijkomende symptomen