backtotop

Behandeling van botmetastasen

Behandelingen van botcomplicaties

Geneesmiddelen tegen pijn

In het begin kunnen klassieke ontstekingsremmers erg doeltreffend zijn voor de behandeling van botpijnen. Dit kan echter ook een valkuil zijn. Sommige patiënten denken dat pijn die vermindert met de inname van een ontstekingsremmer zeker goedaardig moet zijn. Dat is niet altijd het geval.

Heelkunde bij complicaties van metastasen

Het is doorgaans niet de bedoeling om met een heelkundige ingreep een botmetastase weg te nemen. Bij de behandeling van bepaalde complicaties van botmetastasen heeft chirurgie echter wel een belangrijke rol.

Botmetastasen kunnen fracturen veroorzaken. Wanneer de levenskwaliteit van de patiënt kan verbeterd worden door chirurgie, is het zeker nodig om te opereren.

Ook kunnen sommige wervelmetastasen een compressie van het ruggenmerg in het wervelkanaal veroorzaken. Een dergelijke compressie is een neurologische urgentie. Soms is een heelkundige ingreep noodzakelijk om de druk op het merg te verminderen en potentieel ernstige neurologische complicaties te vermijden, zoals een verlamming van de onderste ledematen of incontinentie. In dit kader wordt chirurgie vaak gecombineerd met radiotherapie.

Geschreven door Dr Philippe ViolonHet volgende artikel lezen

Reclame
Om medisch nieuws te volgen, abonneer u op de MediPedia nieuwsbrief.
Botmetastasen - Behandeling - Behandelingen van botcomplicaties
Reclame