Een app tegen rugpijn

Een app tegen rugpijn
20/02/2015
Geschreven door Barbara Delbrouck

U bent vaak zo verdiept in uw werk dat u urenlang stilzit zonder er zelfs maar aan te denken om even te pauzeren? Dat is vandaag bij veel mensen het geval! Alleen gebeurt dat sedentaire werk vaak in verkeerde houdingen en is het niet goed voor onze rug … Met chronische lagerugpijn tot gevolg. Vandaar dat het belangrijk is om regelmatig eens recht te staan en enkele stretchoefeningen te doen om de rugspieren los te maken.

De smartphoneapplicatie ‘Backache’ zou u kunnen helpen om gezonder te leven. Ze stuurt u overdag regelmatig een boodschap om u aan te sporen even kort te pauzeren, en stelt daarbij een kleine oefening voor die u makkelijk kunt uitvoeren op het werk. De 30 aangeboden oefeningen nemen elk ongeveer één minuut in beslag, en u hebt er geen materiaal voor nodig. Telkens is er een voorbeeldvideo waarin een kinesitherapeut de oefeningen uitlegt, zodat u ze makkelijker kunt uitvoeren.

Ze zijn bedoeld om op een zachte manier de spieren en gewrichten te trainen en zijn dus ook geschikt voor personen die geleidelijk weer willen bewegen na een acuut rugprobleem.

U kunt de frequentie van de boodschappen die u in de loop van de dag krijgt, zelf regelen, maar ook aanpassen aan uw weekplanning. En als u het echt heel druk hebt, volstaat één enkele klik om het dagprogramma te annuleren.

De ‘Backache’-applicatie is in het Engels beschikbaar in de Appstore en op Google Play.

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
LMD

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z