1 Cortisone: Hélène Ségara kent de bijwerkingen | MediPedia
backtotop

Cortisone: Hélène Ségara kent de bijwerkingen

Cortisone: Hélène Ségara kent de bijwerkingen
02/02/2015
Geschreven door Barbara Delbrouck

Zangeres Hélène Ségara heeft een zeldzame auto-immuunziekte die haar bijna haar linkeroog kostte. Ze moest gedurende 15 maanden hoge dosissen cortisone nemen, waardoor haar uiterlijk compleet veranderde. Ze kwam veel bij en haar gezicht was de hele tijd gezwollen.

Haar lichamelijke veranderingen leverden haar massa’s kritiek op. “Ik heb vreselijke dingen moeten aanhoren”, verklapt ze in de studio van ‘Salut les terriens’, het programma van Thierry Ardison waar ze haar nieuwste album promootte. “Het werd zo erg dat ik niet anders kon dan open kaart te spelen. Nadien heb ik mezelf een tijdlang sterk geïsoleerd.”

Vandaag ziet Hélène Ségara er weer normaal uit, want ze heeft ondertussen gekozen voor een andere behandeling. “De bijwerkingen van de cortisone werden op de duur erger dan mijn oogprobleem.”

En hoe reageert Hélène op de misplaatste grappen van de presentator op haar vroegere gewichtsproblemen? Ze antwoordt met de glimlach, maar hekelt ‘de slankheidsdictatuur’ die nog altijd heerst in onze samenleving.

Cortisone wordt voorgeschreven tegen tal van ziekten, waaronder multiple sclerose, reumatoïde artritis en bepaalde huidaandoeningen.