Sterren die kanker overwonnen

Sterren die kanker overwonnen
11/12/2014
Geschreven door Barbara Delbrouck

Met de eindejaarsfeesten in zicht genieten we extra van feelgoodfilms, luisteren we graag naar positieve verhalen en zijn we dol op 'happy endings' … En er is nog meer goed nieuws om ons moreel op te krikken: heel wat sterren zijn volledig genezen van kanker!

Michael C. Hall, de star uit de serie Dexter, vocht tegen Hodgkinlymfoom (lymfklierklanker).
In januari 2010 maakte hij een verrassende verschijning tijdens de uitreiking van de Golden Globes, waar hij de trofee voor beste acteur kreeg voor zijn rol als seriemoordenaar. Ook al zat hij toen nog midden in zijn chemotherapie, was hij volledig kaal en fel verzwakt. Enkele maanden later werd hij echter genezen verklaard en kon hij zich volop voorbereiden op het 5de Dexter-seizoen.

De Australische zangeres Kylie Minogue verneemt op haar 36ste dat ze borstkanker heeft. Ze is op dat moment volop bezig met een wereldtournee. Ze moet al haar concerten afzeggen, wordt onmiddellijk geopereerd en start met een lange chemokuur. Eén jaar later heeft de diva haar strijd gewonnen en staat ze alweer op het podium.  

Eric Dane, de knappe dokter Sloane in de serie Grey’s Anatomy, kampte dan weer met huidkanker. Op een goeie dag merkte hij een vreemde uitwas op aan zijn lip. Verdict van zijn arts: een kwaadaardige huidtumor door overmatige blootstelling aan de zon. Gelukkig kon de tumor tijdig verwijderd worden voor er uitzaaiingen waren.  

De ondertussen 70-jarige legendarische acteur Robert de Niro kreeg tien jaar geleden af te rekenen met prostaatkanker. Gelukkig werd die zeer vroeg ontdekt en kon hij na een operatie en een reeks bestralingen zijn indrukwekkende carrière voortzetten. Hij kreeg het wel nog flink aan de stok met zijn verzekeringsmaatschappij, die hem ervan beschuldigde zijn ziekte te hebben verborgen. De verzekeringsmaatschappij moest echter een forse schadevergoeding uitbetalen als compensatie voor de vertraging die de film opliep waarin Robert de Niro tijdens zijn behandeling had moeten spelen. Nog een gevecht dat hij met glans won dus!

Verder vermelden we nog acteur Michael Douglas, die keelkanker overwon, en zanger Johnny Hallyday, die genas van dikkedarmkanker.

Reclame
De ziekte van de week
LMD

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z