Een online gezondheidscoach?

Een online gezondheidscoach?
30/03/2012

“Vanaf nu let ik extra op mijn gezondheid” Iedereen neemt het zich wel eens voor, maar het blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. De grote klassieker: inschrijven in een peperdure sportclub, en vervolgens afhaken wegens ‘tijdsgebrek’. Of die laatste sigaret voortdurend uitstellen, of de biomand aan de kant schuiven zodra de seizoensgroenten minder aantrekkelijk worden. Het is duidelijk niet evident om leefgewoontes te veranderen.

De ontwerpers van de webapplicatie ‘Daily Challenge’ hebben dat goed begrepen. Principe: zodra u zich gratis ingeschreven hebt via uw Facebook-account, stuurt het programma u elke dag een uitdaging om uw gezondheid te verbeteren. En dit keer kunt u geen “te weinig tijd” inroepen als excuus, want de aangeboden opdrachten nemen niet meer dan 10 minuten in beslag.

Op het menu: tips om elke dag aan uw gezondheid te werken:

  • Neem de trap in plaats van de lift
  • Leg de afstandsbediening weg en sta telkens recht bij het zappen
  • Doe enkele stretchoefeningen van op uw bureaustoel
  • Een geïmproviseerde powertraining in de keuken, met uw soepkom als halter
  • Zuinig omspringen met zout tijdens de maaltijd: zout verhoogt het risico op hoge bloeddruk
  • Leg uw vork neer tussen elke hap, zodat u trager eet… en beter verteert.

Maar er zijn ook ‘gekkere’ taken: alle balpennen weggooien die stuk zijn en al een eeuwigheid op uw bureau liggen, of uw tanden poetsen in tegengestelde richting.

Opdracht volbracht? Deel uw ‘exploot van de dag’ op Facebook en win er punten mee. Daarmee kunt u uitdagingen op maat ontvangen, afhankelijk van uw persoonlijke problemen: chronische rugpijn, gevoelige maag, verslaafd aan junkfood, hypergestrest, pessimistisch of slordig… Kortom, kwestie van al onze slechte gewoonten op een speelse manier af te leren.

Wel? Klaar om erin te vliegen?

 

 

 

Reclame
De ziekte van de week
LMD

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z