backtotop

Bipolaire stoornis: een diagnose in een uurtje tijd?

Het is niet eenvoudig om de diagnose van een bipolaire stoornis te stellen ... Deze aandoening wordt namelijk vaak verward met een depressie, terwijl de behandelwijze verschilt. Voor patiënten betekent dat vaak dat zij maandenlang worstelen met symptomen waarvoor ze tevergeefs behandeld worden.

Maar misschien komt de oplossing wel uit onverwachte hoek. Zo hebben wetenschappers ontdekt dat de zenuwactiviteit in de doorgang naar het binnenoor bij mensen met een bipolaire stoornis anders verloopt dan bij mensen die lijden aan een depressie. En we kunnen dat onderzoeken door de elektrische activiteit te meten.

Door de elektrische activiteit in het binnenoor te onderzoeken, zouden we de diagnose van bipolaire stoornis kunnen stellen.

Door de elektrische activiteit in het binnenoor te onderzoeken, zouden we dus met zekerheid de diagnose van deze stoornis kunnen stellen. Het is in elk geval een piste die mogelijkheden biedt, maar in dit eerste onderzoek werd slechts een heel beperkt aantal mensen bestudeerd. Verdere studie is dus nodig.

Lees meer over Bipolaire stoornis
Reclame
Gerelateerde artikels
Bipolaire stoornis: moeilijke diagnose

Bipolaire stoornis of depressie? Vaak is het een echt gevecht om tot de juiste (…)

Bipolaire stoornis - Diagnose - Bipolaire stoornis: moeilijke diagnose
Wat is een bipolaire depressie?

Komt vaker voor dan manische episodes De ups kunnen spectaculair zijn, maar mensen (…)

Bipolaire stoornis - Depressie - Wat is een bipolaire depressie?