backtotop
Nieuws
Wereld Alzheimer Dag: wat staat er op het programma?

Wereld Alzheimer Dag: wat staat er op het programma?

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Voor de verschillende patiëntenorganisaties in het land de aanleiding om allerlei activiteiten te organiseren.

Reclame

Wereld Alzheimer Dag is de gelegenheid om de ziekte van Alzheimer onder de aandacht te brengen en vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Doel: informeren, informeren en nog eens informeren. Tijdens die dag krijgen patiënten en hun familie informatie over de nieuwste vooruitgang in de behandeling, kunnen ze vragen stellen over de plaats van alzheimer in onze samenleving of gewoon lotgenoten ontmoeten. Patiëntenverenigingen organiseren daarom diverse activiteiten voor patiënten, hun naaste omgeving of alle geïnteresseerden. Een kort en concreet overzicht van het programma:

Bokrijk: de tijd van toen

De Vlaamse Alzheimer Liga organiseert op zaterdag 17 september een groots familie-evenement in het provinciaal domein van Bokrijk. “Dit jaar hebben we gekozen voor ontspanningsactiviteiten rond het thema ‘de tijd van toen’”, aldus Bie Van Waeyenberghe, voorzitster van de Vlaamse Alzheimer Liga. "Deze dag biedt personen die in dezelfde situatie zitten, de gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen.”

Alzheimer België: een colloquium…

Op dinsdag 20 september organiseert de vzw Alzheimer België in Brussel een colloquium rond het thema “Stoort mijn gedrag u…?”. Daarbij komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: communiceren met demente personen en voedingsstoornissen bij de ziekte van Alzheimer. Het colloquium vindt plaats van 8.30 tot 12.30 uur in het Instituut voor Sociologie van de VUB, Johannalaan 44, 1050 Brussel. Info en inschrijvingen: 02/428.28.10.

… en een gala

Op woensdag 21 september organiseert Alzheimer België in het Brusselse Jubelpark een galadiner in aanwezigheid van de beroemde Franse violiste en zangeres Catherine Lara. De opbrengst van deze avond gaat naar de uitbouw van hulpstructuren voor patiënten en hun begeleiders in België. Meer info op het nummer 0484/48.49.78.

Symposium Alzheimer Liga in Namen

In het Koninklijk Theater van Namen richt de Alzheimer Liga op woensdag 28 september vanaf 8.30 uur een symposium in. Thema: “De ziekte van Alzheimer in uw nabije omgeving”. Volgende onderwerpen komen onder meer aan bod: hoe gaan alzheimerpatiënten en hun naasten dag in dag uit om met de ziekte, netwerking, buurtdiensten en initiatieven binnen het verenigingsleven enz. Surf voor meer info naar Alzheimer Café.

Alzheimer Café Day in Brussel

Tot slot is er de zesde Alzheimer Café Day op woensdag 21 september op het Agoraplein in Brussel, van 11 tot 16 uur. Een evenement voor het grote publiek dat de ziekte van Alzheimer een menselijk gezicht wil geven. Op het programma staan getuigenissen van mantelzorgers en patiënten, infostands en uiteraard ook een Alzheimer Café. Een goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten rond een kop dampende koffie. Meer info op de website Alzheimer Café.

Lees meer over Alzheimer
Reclame
Gerelateerde artikels
De ziekte van Alzheimer: een ziekte die meer en meer (…)

Ongeveer 100.000 getroffen mensen De ziekte van Alzheimer is een zware aandoening die ongeveer 100. (…)

Alzheimer - Begrijpen - De ziekte van Alzheimer: een ziekte die meer en meer voorkomt
De ziekte van Alzheimer: een hersenaandoening

Niet alle mechanismen die een rol spelen bij de ziekte van Alzheimer (…)

Alzheimer - Begrijpen - De ziekte van Alzheimer: een hersenaandoening