backtotop
Nieuws
21 september: een dag in het teken van alzheimer

21 september: een dag in het teken van alzheimer

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een goede gelegenheid om alle rechtstreeks betrokkenen, waaronder het grote publiek, te informeren en te sensibiliseren. Vraag het programma!

Reclame

Een dag om de naasten van alzheimerpatiënten te informeren, maar ook om het grote publiek, dat de ziekte nog al te vaak miskent, te sensibiliseren: hiervoor zetten patiëntenorganisaties in het hele land zich eens te meer in naar aanleiding van deze nieuwe Wereld Alzheimer Dag op 21 september.

Op het programma:

De Alzheimer Café Day van de Ligue Nationale Alzheimer Liga (LINAL)

De Ligue Nationale Alzheimer Liga (LINAL) organiseert op 21 september een Alzheimer Café Day, van 10.30 u. tot 16.00 u. op het Sint-Katelijneplein in Brussel. De ideale gelegenheid om deel te nemen aan een echt Alzheimer Café, maar ook om te praten, informatie te verzamelen, nieuwe dingen te ontdekken aan de verschillende infostands en meer.

Voor meer info: www.alzheimerliga.be

Tel.: 0800/15.225

Het colloquium van Alzheimer Belgique

Alzheimer Belgique organiseert op dinsdag 18 september zijn 12de jaarlijkse colloquium. Dat gaat door van 8.30 u. tot 12.30 u. in het Cultureel Centrum van Sint-Pieters-Woluwe. Thema dit jaar: “Thuishospitalisatie of opname in een rusthuis: wat te kiezen?” Het colloquium zal diverse initiatieven rond de ziekte van Alzheimer toelichten, vernieuwende technieken voorstellen zoals snoezelen, en nadenken over de zin van opname van demente personen in een rusthuis en over de rol van thuishospitalisatie. Het colloquium staat voor iedereen open.

Voor meer info: www.alzheimerbelgique.be

Tel.: 02/428.28.10

E-mail: info@alzheimerbelgique.be

De Vlaamse Alzheimer Liga in Brugge

Naar jaarlijkse gewoonte richt de Vlaamse Alzheimer Liga op de Werelddag Dementie een familiedag in. Dit jaar vindt die plaats op zaterdag 15 september in Brugge, van 9.00 tot 17.00 u.

De hele dag door kunt u deelnemen aan dementievriendelijke wandelingen in het Brugse stadscentrum, onder begeleiding of op eigen houtje. Op verschillende locaties tonen kunstenaars hun werk. Thema van die werken is ‘dementie’. Het Noord-Franse poppentheater ‘La troupe à Lulu peut vous y aider’ en het Brugse Fotonkoor sluiten de dag af met een voorstelling.

Lees meer over Alzheimer
Reclame
Gerelateerde artikels
De ziekte van Alzheimer: een ziekte die meer en meer (…)

Ongeveer 100.000 getroffen mensen De ziekte van Alzheimer is een zware aandoening die ongeveer 100. (…)

Alzheimer - Begrijpen - De ziekte van Alzheimer: een ziekte die meer en meer voorkomt
De ziekte van Alzheimer: een hersenaandoening

Niet alle mechanismen die een rol spelen bij de ziekte van Alzheimer (…)

Alzheimer - Begrijpen - De ziekte van Alzheimer: een hersenaandoening