backtotop
Nieuws

16de Wereld Alzheimer Dag: vraag het programma

Op 21 september hebben er opnieuw een reeks evenementen plaats om het grote publiek te sensibiliseren voor de ziekte van Alzheimer. De Belgische alzheimerverenigingen werken er actief aan mee en houden een aantal conferenties.

Reclame

Op 21 september heeft de 16de Wereld Alzheimer Dag plaats, een niet te missen afspraak. Volgens de statistieken zouden er tussen 85.000 en 120.000 alzheimerpatiënten zijn in België. En de ziekte neemt zeker niet af, getuige de ongeveer 20.000 nieuwe gevallen per jaar. Haar groei loopt trouwens evenredig met de vergrijzing van de bevolking. De strijd tegen alzheimer is dan ook een gigantische uitdaging voor de volksgezondheid, en brengt een groot aantal actoren samen: patiënten, hun naaste omgeving, gezondheidsprofessionals en de administratieve en politieke autoriteiten. Nu 21 september nadert, schieten de bestaande organisaties in actie en organiseren ze allerlei manifestaties.

9de colloquium van Alzheimer België (Alzheimer Belgique)

Onderzoekers, politieke prominenten, actoren uit het verenigingsleven, patiënten en hun naaste omgeving komen dit jaar opnieuw samen tijdens een dag die bijzonder boeiend belooft te worden. Ochtendthema: "Alzheimer: gekruiste blikken". Verschillende specialisten behandelen thema's als: de stress waarmee mantelzorgers te maken krijgen en fysieke stimulatie bij de patiënt thuis.

Praktisch:

Waar? Zaal Dupréel, Instituut voor Sociologie van de ULB, Johannalaan 44, 1050 Brussel.

Wanneer 17 september 2009, van 8.30 u. tot 13 u.

Inschrijvingskosten: 15 euros

Vooraf inschrijven is verplicht.

Voor meer info: www.alzheimerbelgique.be

Tel./fax: 32 (0)2 428 28 10    

E-mail: info@alzheimerbelgique.be

De Alzheimerliga mobiliseert in Vlaanderen

De vereniging organiseert op 19 september een info- en ontspanningsnamiddag voor het grote publiek. Met op het menu onder meer: lezingen over de zware belasting voor het gezin van de patiënt, dementie bij jongeren, maar ook enige muzikale omlijsting.

Praktisch:

Waar? In het HIVSET, Herentalsstraat 70, 2300 Turnhout

Wanneer? 19 september, van 13.30 u. tot 17.45 u.

Inschrijvingskosten: 5 euro voor leden, 10 euro voor niet-leden en 13 euro voor wie lid wil worden (lidmaatschap geldig tot eind 2010). Opgelet: de uiterste betalingsdatum is 11 september.

Vooraf inschrijven is verplicht.

Voor meer info:www.alzheimerliga.be  

Tel.: 0800 15 225, of 014 43 50 60

E-Mail: secretariaat@alzheimerliga.be

Opmerking: de Franstalige afdeling van de Alzheimerliga was niet in staat om haar programma mee te delen naar aanleiding van 21 september. Voor meer info kunt u rechtstreeks contact opnemen met de vzw, tel:. 0800 15 225 of 04 29 58 10, of surfen naar www.alzheimer.be.

Lees meer over Alzheimer
Reclame
Gerelateerde artikels
Hoe evolueert de ziekte van Alzheimer?

Aantasting van de cognitieve functies Alle lichamelijke en geestelijke functies (…)

Alzheimer - Symptomen - Hoe evolueert de ziekte van Alzheimer?
Geheugenstoornissen en de ziekte van Alzheimer

Onschuldige vergeetachtigheid Het beginstadium van de ziekte wordt gekenmerkt door (…)

Alzheimer - Symptomen - Geheugenstoornissen en de ziekte van Alzheimer