backtotop

Leven met

Gevolgen voor het beroepsleven

Specifieke beroepskeuzes

Hyperactieve volwassenen kiezen vooral voor beroepen waarin ze hun drang naar actie, bewegen en sterke sensaties kunnen botvieren. De ene kiest voor competitiesport, de andere wordt handelsvertegenwoordiger of stapt in de politiek. Vaak halen ze heel wat persoonlijke voldoening uit hun werk, na jarenlang te zijn mislukt op school.

Problemen op het werk

Als de klachten echter niet gecompenseerd worden, keren ze snel terug: moeite om bepaalde taken aan te vatten, gebrek aan organisatie en structuur, onvermogen om beslissingen te nemen...

Hyperactieve patiënten doen veel langer over taken dan hun collega's, en voelen zich snel overstelpt. Temeer omdat ze over het algemeen moeilijk nee kunnen zeggen tegen projecten die hen interesseren, en omdat ze geen grenzen kunnen stellen voor zichzelf. Vaak schieten ze niet al te goed op met hun collega's en aanvaarden ze moeilijk het gezag van hun baas.

De meeste hyperactieve personen hebben trouwens sowieso problemen op het werk omdat ze er eens te meer geconfronteerd worden met hun zwakke punten. Hun werk is dan ook vaak de oorzaak van angst of depressies. Ze houden het bijgevolg zelden langer dan één of twee jaar uit in eenzelfde functie.

Het volgende artikel lezen

Reclame
Om medisch nieuws te volgen, abonneer u op de MediPedia nieuwsbrief.
Gevolgen voor het beroepsleven
Reclame