backtotop

Hoe vermijd je littekens door acne?

Acne - Complicaties - Vermijd littekens door acne

Vermijd littekens door acne

Acne heeft een chronisch karakter en zal niet van de ene dag op de andere verdwijnen, ook niet in de lichtere vormen. In alle gevallen moet u vermijden om de talgproductie te stimuleren door de huid dagelijks te intensief te reinigen met zeep en uitdrogende lotions. Door lauw water, aangepaste reinigingsgels en eventueel lokale behandelingen tegen acne te gebruiken, zal acne meestal spontaan verdwijnen.

Nadat de oppervlakkige ontsteking weg is, blijft vaak een rode en/of een donkere vlek zichtbaar op plaatsen die aan de zon blootgesteld werden. Die zullen na verloop van tijd meestal volledig verdwijnen.

In geval van ernstigere vormen, in aanwezigheid van diepe ontstekingsletsels met de vorming van etter, is een medicamenteuze behandeling vereist om genezing met de vorming van littekens te vermijden. Maar sommige personen kunnen ook littekens ontwikkelen op kleine, oppervlakkige acneletsels.

Littekens kunnen door dermabrasie (afslijten van huid), chemische stoffen (peeling) of laser minder zichtbaar gemaakt worden. Toch blijft preventie van littekens met de aangepaste acnebehandeling de voornaamste boodschap.

Reclame
Acne - Complicaties - Vermijd littekens door acne

Geschreven door Dr Michelle CooremanLees verder: De verschillende behandelingen tegen acne

Om medisch nieuws te volgen, abonneer u op de MediPedia nieuwsbrief.