backtotop

Advies om acne te verminderen

Acne - Advies - Verminder acne via dagelijkse handelingen

Verminder acne via dagelijkse handelingen

Huidverzorging bij acne

Voor de dagelijkse hygiëne volstaat meestal lauw water zonder zeep of een mild aangepast reinigingsproduct. Overmatig wassen met water en zeep heeft geen zin, want de huid zal zijn vette beschermingslaag snel weer opbouwen en kan acne verergeren. Huidverzorgingsproducten die als ‘niet-comedogeen’ gelabeld zijn (olievrij en niet vettig), zullen de poriën niet verstoppen en zijn dus aanbevolen.

Rol van voeding bij het ontstaan van acne

Het is een misverstand dat vet voedsel, zoals varkensvlees, chocolade en frietjes, het ontstaan van acne bevordert. Toch ervaren sommige personen een opstoot van ontstekingsletsels na het eten van vet voedsel. In dat geval kunt u beter het menu aanpassen.

Studies hebben aangetoond dat snel resorbeerbare suikers, zoals snoep, confituur en frisdranken, een bestaande acne kunnen verergeren. Het verband tussen acne en zuivelproducten is zwak.

Pil en acne

Afhankelijk van de samenstelling, kunnen anticonceptiepillen met overwegend oestrogene werking de talgproductie verminderen. Zij beschermen dus tegen acne, maar hebben een hoger tromboserisico en zijn dus niet aan te raden. Andere anticonceptiepillen met overwegend progestagene werking verergeren een bestaande acne.

Een anticonceptiepil met een progestageen dat een antiandrogene werking heeft, kan aanbevolen worden bij acne.

Reclame
Acne - Advies - Verminder acne via dagelijkse handelingen

Geschreven door Dr Michelle Cooreman

Reclame
Om medisch nieuws te volgen, abonneer u op de MediPedia nieuwsbrief.