Heel wat sterren hebben ADHD!

Heel wat sterren hebben ADHD!
20/11/2014
Geschreven door Barbara Delbrouck

Wie zei ook weer dat ADHD onverenigbaar is met een grote beroepscarrière? Wel, ook heel wat stars blijven er niet van gespaard…

- Will i am, zanger van de Black Eyed Peas, bekende in een interview dat hij aan ADHD lijdt en dat muziek zijn beste therapie is. Ze helpt hem om orde te houden in zijn gedachten. Hij prijst zichzelf gelukkig dat hij dit vak mag uitoefenen, want als je in de studio zit of creatief moet brainstormen, is het nuttig om aan verschillende dingen tegelijk te kunnen denken.

- Als kind kon acteur en zanger Will Smith geen moment stilzitten en had hij concentratie- en leesproblemen. “Vandaag had ik zeker de diagnose ADHD gekregen”, vertelde hij. Net die moeilijkheden stimuleerden hem om nog harder te werken om zijn doelstellingen te bereiken.

- Ook Britney Spears zou wel eens ADHD kunnen hebben. Volgens een dichte bron is dat de reden waarom de zangeres verschillende keren moest stoppen midden in de audities voor The X Factor, het talentenjachtprogramma waar ze in de jury zit.
Britney zou de diagnose hebben gekregen tijdens de adolescentie en nam tot voor kort geneesmiddelen tegen ADHD. Ze moest daar echter mee stoppen op advies van haar artsen, wegens mogelijke wisselwerkingen met andere geneesmiddelen die ze neemt tegen depressie.
Het klopt dat sommige geneesmiddelen kunnen interfereren met medicatie tegen ADHD. Vraag altijd advies aan uw arts.

- Ook  zanger Justin Timberlake outte zich als ADHD- én OCS-patiënt (OCS staat voor 'obsessief-compulsieve stoornissen').

Ook  veel andere sterren hebben ADHD, onder meer acteurs Jim Carrey, Ryan Gosling en Woody Harrelson (uit de serie True Detective).

Ze vormen het levende bewijs dat deze stoornis je dromen niet in de weg hoeft te staan

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z