“Door Parkinson ontdekte ik een nieuwe passie”

 “Door Parkinson ontdekte ik een nieuwe passie”
03/09/2014
Geschreven door Emily Nazionale

We schrijven 2003. Carine is de laatste tijd zo moe. Na een halve dag werken, moet ze de rest van de dag recupereren. Dat is niet normaal, denkt ze. Na een lange zoektocht van twee jaar, wordt uiteindelijk Parkinson vastgesteld. Meer dan 10 jaar later heeft Carine leren leven met haar ziekte. Meer nog, door Parkinson heeft ze een nieuwe passie in zich ontdekt: radiomaken. Twee keer in de week is Carine DJ bij (web)Radio Parkies, een radiozender voor en door Parkinson-patiënten.  

Carines engagement voor Parkinson stopt echter niet bij plaatjes draaien. Een groot gedeelte  van haar tijd gaat naar het steunen van lotgenoten. Ze richtte een praatgroep op, antwoordt online op vragen van patiënten… “Parkinson zet je leven op zijn kop. Het is normaal dat je als patiënt vragen hebt. Als ik anderen kan helpen met mijn ervaringen, dan doe ik dat met plezier."

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z