Ook sterren kampen met chronische ziekten

roniques-stars-maladies-stars-chronische-ziekten_940x400
07/08/2014
Geschreven door Barbara Delbrouck
 • David Beckham heeft astma
  In 2009 werd de beroemde Engelse voetballer gefotografeerd met een inhalator tijdens de rust van een belangrijke wedstrijd. Hij had er nooit eerder over gepraat, maar achteraf verklaarde hij dat hij al sinds zijn kindertijd aan astma lijdt.  
  Eens te meer het bewijs dat deze ziekte topsport niet in de weg staat, op voorwaarde dat ze goed behandeld wordt.
  Sport is trouwens aan te raden om de ademhalingscapaciteit optimaal te houden en de ademhaling beter te leren beheersen.
   
 • Dominique Farrugia heeft multiple sclerose
  De Franse komiek Dominique Farrugia, voormalig lid van ‘Les Nuls’, vecht al 20 jaar tegen multiple sclerose. Een ziekte die vandaag zijn loopvermogen aantast. Hij praat er in alle openheid over en nam in 2009 een sensibiliseringsclip op ten voordele van UNISEP, l’Union pour la Lutte contre la Sclérose en Plaques (Vereniging ter Bestrijding van Multiple Sclerose), waarvan hij secretaris-generaal is.  
   
 • Halle Berry heeft diabetes
  In 1989, het jaar waarin de knappe Halle Barry haar debuut maakt als actrice in de tv-serie ‘Living Doll’, verneemt ze dat ze diabetes heeft. Ze stort midden in de show in elkaar en wordt naar het ziekenhuis gevoerd, waar ze een week lang in een diabetescoma blijft. Wanneer ze wakker wordt, krijgt ze te horen dat ze aan diabetes lijdt en zich voortaan elke dag zal moeten inspuiten met insuline.
   
 • Catherine Zeta Jones heeft een bipolaire stoornis
  De Amerikaanse actrice gaf in 2011 openlijk toe dat ze een bipolaire stoornis heeft. De artsen juichten haar openheid toe, want op deze aandoening rust nog altijd een zwaar taboe. Bipolaire patiënten hebben extreme stemmingsschommelingen: vaak wisselen periodes van zware depressie af met periodes van euforie en hyperactiviteit (manische episodes).
  Ook andere sterren zoals Jim Carrey, Robbie Williams en Jack Nicholson zouden bipolair zijn.
   
 • Anastacia kampt met de ziekte van Crohn
  Zangeres Anastacia heeft al sinds haar adolescentie de ziekte van Crohn, een chronische darmontsteking. De 44-jarige Amerikaanse moest tien jaar geleden ook al vechten tegen borstkanker en herviel twee jaar geleden.
Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z