MBV: “Af en toe moet je een pauze inlassen!”

troubles-fertilite-pma-interview-problemen-vruchtbaarheid-mbv-interview_940x400
30/07/2014
Geschreven door Barbara Delbrouck

Door omstandigheden hebben Marie-Ève en haar partner allebei geneesmiddelen moeten innemen met een ongunstige invloed op hun vruchtbaarheid. Ze wisten dus dat zwanger raken wellicht niet vanzelf zou gaan.
Na twee jaar vruchteloos proberen, gaan ze naar een arts en beginnen ze aan een lang parcours van medisch begeleide voortplanting (MBV): anderhalf jaar hormoontherapie, vijf kunstmatige inseminaties en twee in-vitrobevruchtingen. Een avontuur dat lastig is om dag in dag uit te dragen. Daarom praat Marie-Ève erover op haar blog ‘L’amour est patient … et nous aussi’.
Hun geduld wordt uiteindelijk beloond: dankzij de tweede in-vitrobevruchting krijgen ze na vijf en een half jaar wachten een dochter.

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z