Health, de app die vertelt hoe het met je gaat

application-sante-health-apple-apple-health-gezondheidsapplicatie_940x400
16/07/2014
Geschreven door Emily Nazionale

Het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple kondigt met iOS 8 niet alleen een nieuw besturingssysteem aan, maar ook een gloednieuwe gezondheidsapplicatie. Die applicatie zal ‘Health’ heten. Een zoveelste app die stappen of calorieën telt?  Neen! Health bundelt gegevens van alle gezondheidsapps die je reeds gebruikt in een overzichtelijk ‘dashboard’.

Dit betekent dat je niet langer drie of vier verschillende apps zal moeten checken om je voortgang te volgen. Zo is Health in staat om maar liefst 60 verschillende soorten data te verzamelen waaronder hartslag, calorieverbruik, bloeddruk, cholesterolgehalte, medicatie …

Daarnaast kun je ook een ‘emergency card’ creëren met belangrijke gezondheidsinformatie, zoals bijvoorbeeld je bloedgroep, eventuele allergieën enz. Voor het geval iemand snel deze basisgegevens nodig heeft. Health: het begin van een nieuwe ‘gezondsheidsrevolutie’, zoals Apple beweert?

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z