Een app die uw cholesterol helpt controleren

application-gerer-cholesterol-applicatie-beheer-cholesterol_940x400
12/05/2014
Geschreven door Barbara Delbrouck

Moet u uw cholesterolgehalte in de gaten houden? De app Stop cholesterol kan u het leven vergemakkelijken!

Weet u niet wat u moet eten? In de digitale bibliotheek vindt u 250 producten die u helpen kiezen tussen wat u wel mag eten en wat u beter niet eet. En mocht u inspiratie te kort hebben: er staan ook 101 voorbeeldrecepten op.

Met de app kunt u ook uw cholesterol beter controleren.

  • Voer na elk bloedonderzoek de uitslagen in de app in en laat uw cardiovasculair risico evalueren.
  • Bereken regelmatig uw Body Mass Index (BMI). Enkele clicks en klaar is kees.
  • Volg de evolutie van uw waarden. Uw cholesterolgehalte, uw Body Mass Index en uw cardiovasculair risico worden grafisch voorgesteld.
  • En leg uw streefdoel vast!

Met de app kunt u ook nagaan hoe het gesteld is met uw fysieke conditie. U kunt zo het niveau van lichaamsbeweging bepalen waarbij u baat zou hebben. Regelmatig bewegen  verbetert namelijk de goede cholesterol en verkleint het cardiovasculair risico!

De Franstalige app is te koop op App Store.

Met andere - Engelstalige - apps kunt u ook de evolutie van uw cholesterolgehalte volgen en tips ontvangen om gezonder te eten.

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z