Een nieuwe ik na borstkanker

Katleen zet zich regelmatig in voor Think Pink, de nationale borstkankercampagne.
01/04/2014
Geschreven door Emily Nazionale

“Yes, my boobs are fake. My real ones tried to kill me!” is de leuze die Katleen Vanhoutteghems (55) blog siert. Het was 2012 toen Katleen te horen kreeg dat ze borstkanker had. Ze moest een mastectomie ondergaan van haar rechterborst, en koos voor een onmiddellijke borstreconstructie. “In het begin wilde ik mijn borst koste wat het kost behouden. Nu weet ik dat borstamputatie de juiste beslissing was. Mijn nieuwe borst ziet er trouwens heel mooi uit.”

Anno 2014 is Katleen borstkankervrij. Maar haar zorgen zijn niet voorbij. In Katleens familie zijn namelijk verschillende gevallen van darmkanker bekend. Katleen wacht nu gespannen af om te weten of zij ook drager is van het kankergen.

Neem zeker ook eens een kijkje op Katleens blog ‘Think pink Amaryllisen’ http://katleenvanhoutteghem.wordpress.com.

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z