Het (harde) leven van de sterren

peoples-dependance-depression-celebrities-verslaving-depressie_940x400
21/03/2014
Geschreven door Emily Nazionale

Wie onder ons heeft nooit gewenst dat hij beroemd was (oftewel rijk, populair, een VIP-status in winkels en restaurants …)? Juist, niemand! Het leven van een ster klinkt dan ook heel aantrekkelijk. Maar waarom lezen we dan in de zogenaamde ‘boekskes’ dat Britney Spears depressief is? Dat Justin Bieber aan de drugs zit? Of dat Lindsay Lohan verslaafd is aan alcohol? Niet bepaald verhalen die je associeert met de in onze ogen ideale wereld van de grote sterren. Als we de (roddel)media echter mogen geloven, zijn Britney & co niet de enige celebrities die ten prooi vallen aan alcohol, drugs of depressie … of een combinatie ervan, om maar enkele voorbeelden te noemen (stel dat je hierover ooit eens een vraag krijgt bij Trivial Pursuit): 

Alcohol en/of drugsverslaafd:

  • In de categorie ‘herpakten zich’: Robert Downey Jr., Eminem, Zac Efron, Robbie Williams, Kate Moss …
  • In de categorie ‘hopeloze gevallen’: Lindsay Lohan, Courtney Love, Charlie Sheen, Snoop Dogg …
  • In de categorie ‘legden het loodje’: Elvis Presley, Heath Ledger, Amy Winehouse, Cory Monteith, Philippe Seymour Hoffman …

Overwonnen een depressie: Jon Hamm, David  Arquette, Owen Wilson, Catherine Zeta-Jones, Ashley Judd … En ga zo maar verder (wist je dat er online zelfs lijstjes terug te vinden zijn van celebrities en hun verslaving, of ander probleem?).

Sterren onder druk

Uit bovenstaande lijst volgt onvermijdelijk de vraag: waarom zijn zo veel celebs ‘op het slechte pad’ geraakt? Misschien is het stardom - zonder ironisch te willen klinken - wel een harder bestaan dan we denken. Zo vertelde Robbie Williams in een openhartig interview na zijn recentste ontwenningskuur, dat hij ten onder was gegaan aan de druk. De aanleiding van alle kwaad was zijn album Rudebox, dat niet de verhoopte verkoopcijfers had gehaald …

Daar kunnen we inkomen, maar wij ‘gewone’ stervelingen staan toch ook onder druk? Voor onze job moeten wij toch ook deadlines halen of resultaten boeken? Met andere woorden: lijden celebrities vaker dan ‘gewone’ mensen aan dergelijke aandoeningen?

Wat vaststaat, is dat het reilen en zeilen van beroemdheden breed uitgesmeerd wordt in de media. En als het om een negatieve gebeurtenis gaat, is de kans nog groter dat er een nieuwsstuk uit volgt. Zorgt een kale, hysterische Britney immers niet voor hogere verkoopcijfers dan een Britney die gewoon gaat shoppen?
QED

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z