Gezond opvoeden doe je zo

site-gezond-opvoeden_428x229
24/01/2014
Geschreven door Emily Nazionale

Kan ik mijn kinderen verbieden te roken als ik zelf rook? Wat antwoord ik als mijn dochter van 15 vraagt of ze tijdens een avondje uit alcohol mag drinken? En moet ik mijn zoon verplichten om te sporten? Sinds kort kunnen ouders met al hun opvoedingsvragen rond een gezonde leefstijl terecht opwww.gezondopvoeden.be

Deze gloednieuwe website is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) in samenwerking met de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen en de Universiteit Gent, met steun van de Vlaamse overheid.

“Gezondheid, moeilijk eetgedrag, roken, alcohol, cannabis … het zijn onderwerpen die vaak voorkomen in opvoedingsvragen die aan Opvoedingswinkels en de Opvoedingstelefoon worden gesteld”, verklaart VIGeZ in zijn persbericht omtrent het ontstaan van de website. Op de website kunnen ouders van kinderen en jongeren info en tips vinden in de vorm van artikels, filmpjes, interactieve tests en doe-opdrachten.

“Zo krijgen ouders de kans om over concrete situaties na te denken of zelf hun opvoedingsvragen aan te scherpen”, vat VIGeZ de bedoeling van de site samen. Een opvoedingsvraag, iemand?

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z