Een juweel als bescherming tegen de zon

bijou-protection-soleil-june-netatmo-juweel-bescherming-zon-june-netatmo_428x229
17/01/2014

Ah, die heerlijke warmte van de zon op onze huid … Een moment van puur geluk. Al wordt die droom wel vaak een nachtmerrie als u een paar uur later rood uitslaat als een kreeft! Zonder het risico op huidkankerte vergeten. Een ‘slim juweel’ zou een goed hulpmiddel kunnen zijn om dergelijke onaangename verrassingen te vermijden de volgende keer dat u gaat zonnebaden …

Deze nieuwe uitvinding, June gedoopt, ziet eruit als een elegant juweel en werd deze week bekroond op de prestigieuze Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het heeft alvast een unieke eigenschap: het berekent voortdurend de blootstelling van onze huid aan de zon.

De armband is verbonden met een applicatie voor smartphones en tablets, waarop te zien is hoelang we blootstaan aan de zon.

De app kan bovendien ingesteld worden op basis van het huidtype van de gebruikster, en stuurt haar boodschappen om te waarschuwen voor een mogelijke zonnesteek. Ze raadt haar ook aan om zonnecrème aan te brengen, preciseert daarbij zelfs de geschikte factor en beveelt zo nodig aan om een hoedje of zonnebril te dragen, of om de schaduw op te zoeken.

Aan het eind van dag verschijnt er ook een samenvatting waarop te zien is op welk moment de uv-stralen het sterkst inwerkten op de huid. Een goede manier om risicosituaties op te sporen die zich niet beperken tot strandzonnen, maar ook rekening houden met wandelingen in de zon en tuiniersessies bijvoorbeeld.

Dit slimme juweel werd ontwikkeld door het Franse bedrijf Netatmo. Het is nog niet te koop, maar geïnteresseerden kunnen zich wel al inschrijven op de website van de firma zodat ze op de hoogte worden gebracht zodra het op de markt komt. Hopelijk is het gelanceerd als de zon weer van de partij is …

Meer info over de preventie van huidkanker

Bron: Website van Netatmo, een Franse start-up gespecialiseerd in ‘gekoppelde voorwerpen’

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z