Moves: meet uw lichaamsbeweging

application-moves-mesure-activite-physique-application-moves-meten-fysieke-activiteit_428x229
13/12/2013

Ik zou meer moeten bewegen … Klinkt bekend in de oren? Welnu, de app Moves zou u het nodige duwtje in de rug kunnen geven!

Net als een gezondheidsarmband meet Moves al uw verplaatsingen. Aantal afgelegde stappen, afgelegde afstand, aantal verbrande calorieën … Het verschil? U hoeft zich geen extra gadget aan te schaffen: u downloadt gewoon de applicatie op uw smartphone en stopt die in uw tas of zak. Moves doet de rest! U hoeft de app niet aan- of uit te zetten: ze detecteert automatisch of u wandelt, hardloopt of fietst.

Klein pluspunt: de applicatie kan u lokaliseren en is uitgerust met een timeline, een soort dagboek waarin u uw dagprogramma kunt noteren, maar ook kunt nagaan hoe actief of inactief u bent.

Moves zet u op ludieke wijze ook aan tot het vastleggen van concrete doelstellingen: 10.000 stappen per dag, drie keer 20 minuten fietsen per week … De app is trouwens een kostbaar hulpmiddel voor wie een fitnessprogramma volgt in het kader van een dieet of bij de behandeling van sommige ziekten, zoalshoge bloeddruk en diabetes, waarbij sport een essentieel onderdeel is van de behandeling. Of gewoon om uzelf te motiveren om meer te bewegen…

Beschikbaar voor Iphone en Android (€ 2,69)

Meer info over hoge bloeddruk

Meer info over diabetes

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z