Movember: dat zit wel snor

movember-moustache-cancer-movember-snor-kanker_428x229_0
08/11/2013

Ook dit jaar laten snorliefhebbers, alias ‘Mo bros’, hun snor weer een maand lang staan om hun omgeving te sensibiliseren voor de strijd tegen teelbal- en prostaatkanker.

Movember, qué?
In de maand november moeten Mo Bros hun neustapijt, of in Movembers termen ‘het allermooiste natuurverschijnsel’, aanwenden om geld in te zamelen en te sensibiliseren voor de strijd tegen kanker. Met de verzamelde fondsen financiert Movember het Global Action Plan (GAP) dat wereldwijd 250 wetenschappers toelaat om samen onderzoek te voeren naar bloed-, urine- en weefseltests, zogenaamde biomarkers, die de ernst van elk prostaatkankergeval kunnen bepalen. Het uiteindelijk doel: ervoor zorgen dat iedere patiënt een behandeling op maat krijgt.

Creatief geld inzamelen
Geld inzamelen met je snor, hoe begin je daar precies aan? Mogelijkheden in overvloed, maar als je snort, snor dan creatief. Enkele suggesties:
- Stuur een foto van jezelf met snor (en handtekening) op naar iedereen die € 50 doneert aan je Mo;
- Laat je snor benoemen voor € 100;
- Bied aan om je snor een extra week te laten staan als je 25 sponsors hebt of € 200 aan donaties hebt ontvangen;
- Laat de hoogste bieder je ‘snorcoupe’ knippen/scheren op 1 december;
- Enzovoort.

Snor met stijl tegen kanker
Je snor dertig dagen lang laten groeien … De ene Mo Bro kan zijn nieuwe look wel smaken, voor de andere betekent het een maand lang gekriebel aan de bovenlip. Hoe dan ook: als je snort, snor dan in stijl. Niets zo vies en onaantrekkelijk als een onverzorgde Mo! Geen inspiratie? Movember creëerde een heuse ‘stijlgids’. Ga je voor de stoere Rock Star-stijl, de gevatte Abracadabra of de elegante Connoisseur?

Mo Sista
Geen enkele Mo Bro zou echter een succesvol fondsenwerver zijn zonder de onvoorwaardelijke steun van zijn madam, oftewel Mo Sista. Jullie hebben het gehoord, Mo Sistas: een knipoog, glimlach of woord van bemoediging maakt een groot verschil voor een Mo Bro en z’n snor. Vorig jaar zamelden de Belgische Mo Bros en Mo Sistas € 58.000  in (2). Wat zeggen jullie, doen we dit jaar beter?

(1)    Overzicht van de tien meest voorkomende kankers per geslacht in België in 2011. http://www.kankerregister.org/Statistieken.
(2)    Movember Belgium. https://www.facebook.com/MovemberBelgium/posts/528952457122542.

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z