Meer diabetici dan Amerikanen!

diabetes_428x229-428x197
14/11/2013

371 miljoen: dat is wereldwijd het aantal diabetespatiënten. Meer dan de hele bevolking van de Verenigde Staten samen! Dit cijfer is afkomstig van de Internationale Diabetesfederatie, naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag op donderdag 14 november.

  • Het land met de meeste diabeten is China (92,3 miljoen), gevolgd door India (63 miljoen) en de Verenigde Staten (24,1 miljoen).
  • Het land waar diabetes het sterkst verspreid is, is Micronesië, een minuscule archipel in de Stille Oceaan. Liefst 37,2 % van de bevolking heeft er diabetes, dat is één op de drie! In België bedraagt dit percentage 5,7 %. 
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, wonen de meeste diabeten (4 op de 5) in een land met laag of gemiddeld inkomen.
  • 1 op de 2 diabetici weet niet dat hij de ziekte heeft.

En u, kent u uw bloedsuikerspiegel (glykemie)? Bron
: International Diabetes Federation – World Diabetes Day

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z