Wie maakt u sterk?

journee-mondiale-osteoporose-2013-femme-acier-wereld-osteoporose-dag-2013-vrouw-van-staal_428x229_0
18/10/2013

Moeders, grootmoeders, zussen, vriendinnen … We hebben allemaal vrouwen in onze omgeving die altijd klaarstaan voor ons, ons ondersteunen en ons kracht geven. Naar aanleiding van de werelddag komende zondag nodigt de Internationale Stichting tegen osteoporose u uit om hulde te brengen aan deze vrouwen door een ‘bedankingsbadge’ te posten op hun Facebookpagina.

Verder kunt u op Facebook ook een vrouw van staal aanwijzen, een vastberaden vrouw met lef, die u als een voorbeeld beschouwt. Een jaar lang zal er elke maand een kandidate verkozen worden tot ‘Vrouw van staal’, die tegelijk ook ambassadrice wordt van de campagne. De eerste geselecteerden? Een topsportster, een rappende oma en een vrouw die al sinds haar 25ste vecht tegen osteoporose.

Doel van deze campagne? Benadrukken hoe belangrijk het voor vrouwen is om sterk en krachtig te blijven, tot in hun botten! Want laten we niet vergeten dat één op de drie vrouwen na hun 50ste last krijgt van osteoporose, een ziekte die de beenderen verzwakt en het risico op breuken verhoogt, met alle gevolgen van dien.

En toch kan osteoporose doeltreffend behandeld worden als het tijdig opgespoord wordt. Vandaar het belang van een tijdige screening als u risicofactoren vertoont. Bovendien kunt u uw risico op osteoporose verkleinen door uw levensstijl aan te passen: stoppen met roken, regelmatig bewegen, veel voedingsstoffen innemen die goed zijn voor uw beendergestel … Dus: klaar om uzelf stalen botten te bezorgen?

 Bron: www.worldosteoporosisday.org

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z