Wereld Alzheimer Dag in het teken van kunsttherapie

alzheimer-journee-mondiale-2013-art-therapie-wereld-alzheimer-dag-2013-kunst-therapie_428x229_0
20/09/2013

Mensen met de ziekte van Alzheimer krijgen het geleidelijk aan moeilijk om zich te uiten en hun emoties te delen. In dat geval kan kunsttherapie helpen om frustraties te voorkomen, aangezien dit een alternatieve manier van expressie vormt.
Vandaar dat de Ligue Nationale Alzheimer Liga (LINA) ervoor koos om kunst extra in de kijker te plaatsen tijdens de Alzheimer Café Day, die plaatsheeft op zaterdag 21 september 2013 in Brussel. Dit evenement wordt georganiseerd naar aanleiding van Wereld Alzheimer Dag.

Van 8 tot 16 uur kunt u een infostand bezoeken over de ziekte van Alzheimer op een van de artistieke trekpleisters van de hoofdstad: het Muntplein.
Een tweetalige kunsttherapeute zal er twee creatieve workshops leiden, een eerste om 11 uur en de tweede om 14 uur. Alle alzheimerpatiënten worden uitgenodigd om eraan deel te nemen*, terwijl hun naasten ondertussen worden opgevangen in een speciaal daarvoor bestemde ruimte.
De creaties worden vervolgens gereproduceerd op wenskaarten die wereldwijd verstuurd worden, om zo het publiek te sensibiliseren voor de ziekte.

Dit jaarlijkse evenement is ook de gelegenheid bij uitstek om de talrijke Alzheimer Cafés voor te stellen die overal in België uit de grond rijzen. Het zijn gezellige ontmoetingsplaatsen voor al wie te maken krijgt met de ziekte: patiënten, naasten en professionals.

Meer info over alzheimer en kunsttherapie

*Voorinschrijving bij Ligue Nationale Alzheimer Liga: 0800/15.225

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z