Kent u uw cholesterolgehalte?

semaine-cœur-cholesterol-week-van-het-hart-cholesterol_428x229_0
24/09/2013

Drie op de vier Belgen kennen hun eigen cholesterolgehalte niet. Dat blijkt uit een Europese enquête* bij 1.000 Belgische 45-plussers. 63 procent van de ondervraagden kent ook de streefwaarde van 190 mg/dl niet… Opmerkelijke cijfers, vooral als je weet dat in België 7  op de 10 volwassenen een verhoogde cholesterol hebben (1), wat, naast roken, een hoge bloeddruk, overgewicht en diabetes een belangrijke risicofactor vormt voor hart- en vaatziekten!

En u, kent u uw cholesterolgehalte? Tijdens deze Week van het Hart (23 t.e.m. 29 september) stelt de Belgische Cardiologische Liga voor om gratis uw cholesterol, BMI en buikomtrek te laten meten. Dat kan op de parking van Lidl-vestigingen in Zonhoven, Merelbeke, Kontich, Montegnée, Binche en Lessines.

Tijdens de Week van het Hart kan je ook in heel wat ziekenhuizen in het land terecht voor gratis informatie en lezingen. Zo geven de medewerkers van de dienst Spoedopname in de inkomhal van het ziekenhuis in Aalst op woensdag 25 en vrijdag 27 september 2013 demonstraties van reanimatietechnieken. Geïnteresseerde bezoekers kunnen de belangrijkste technieken dan zelf uittesten op een simulatiepop.

Bronnen: (1) Belgische Cardiologische Liga. Gezonder eten, meer bewegen: leuk voor jezelf en goed voor je hart. * Enquête door Edelman Bertrand op vraag van Becel pro.activ

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z